Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Καμίνης: Τέρμα οι πλασματικές υπερωρίες

Οριστικό τέρμα έθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στις πλασματικές υπερωρίες, κατά την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον «Προέλεγχο Απολογισμού -Ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως, οικονομικού έτους 2010», με αφορμή την -όπως τη χαρακτήρισε- σοβαρή εισπρακτική αδυναμία του δήμου από το 2010.
«Μοίραζαν αδιακρίτως υπερωρίες και επιδόματα.
Κατέστησαν το δήμο μικρογραφία, πιο θλιβερή, από τη γενικότερη εικόνα της χώρας. Τις υπερωρίες θα τις παίρνουν εφεξής εκείνοι που τις δουλεύουν και τις αξίζουν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καμίνης για να συμπληρώσει:
«Εγκρίνουμε τον ισολογισμό του 2010, επιφυλασσόμενοι για τα αποτελέσματα των διαχειριστικών ελέγχων που έχουμε παραγγείλει», αν και «η διαφορά μεταξύ των συνολικά βεβαιωθέντων και των εισπραχθέντων, δηλαδή η υστέρηση, είναι περίπου 29%».

«Κατηγορώ» εναντίον Κακλαμάνη για κακοδιαχείρηση
«Η αλόγιστη οικονομική διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης, οδήγησε το δήμο σε επικίνδυνη περιοχή. Την ίδια στιγμή που και οι συγκυρίες είναι ιδιαίτερα αρνητικές για την οικονομία της χώρας και οι οικονομικές δυνατότητες της Κεντρικής Διοίκησης βαίνουν διαρκώς μειούμενες», επισήμανε ο Γιώργος Καμίνης, επιρρίπτοντας τις ευθύνες εμφανώς στον τ. δήμαρχο και νυν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νικήτα Κακλαμάνη.
Νοικοκύρεμα το 2011
«Πρώτο μέλημά μας ήταν ο έλεγχος του ελλείμματος σε πιο δύσκολες μάλιστα συνθήκες οικονομικής ύφεσης στη χώρα. Αν και τα έσοδα μειώθηκαν κατά 14 % σε σχέση με το 2010 τα έξοδα μειώθηκαν κατά 28,5 %. Επίσης, παρά τις δύσκολες συνθήκες και ενώ εξυπηρετούνται οι δανειακές υποχρεώσεις που κληρονομήσαμε, επιτεύχθηκε η μείωση των υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές. Το υπόλοιπο από 47,8 εκατομμυρίων ευρώ μειώθηκε στα 29,9 εκατομμύρια ευρώ. Για το έτος 2011 το δημόσιο μας οφείλει 12,4 εκατ. τα οποία με επιμονή διεκδικούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας