Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Το ποδήλατο είναι η λύση για την πόλη και τη φύση

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», ο Φυσιολατρικός Όμιλος Κομνηνών “Οι φίλοι του βουνού” σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βερμίου, διοργανώνει ποδηλατοδρομία την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 11, με αφετηρία την κεντρική πλατεία Κομνηνών. Στην ποδηλατοδρομία μπορούν να λάβουν μέρος πολίτες κάθε ηλικίας, με κάθε τύπου ποδήλατο.
Η «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», είναι μια ευκαιρία για όλους να αναλογιστούμε τις επιβαρύνσεις που προκαλεί η αλόγιστη χρήση του ΙΧ στο περιβάλλον, στην οικονομία και την καθημερινότητα μας και να ξανασκεφτούμε πόσο ευεργετικό είναι να κυκλοφορούμε πεζοί, με ποδήλατο ή με τα μέσα μαζικής κυκλοφορίας. Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου σχεδίασαν και μοίρασαν ένα φυλλάδιο για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η χρήση του ποδηλάτου, που συνοψίζονται στα εξής:  

Το ποδήλατο:
·          πάει παντού
·         δε ρυπαίνει
·         δε χρειάζεται καύσιμα
·         δεν πιάνει  χώρο
·         διώχνει το άγχος
·         ταιριάζει σε κάθε ηλικία
·         είναι οικολογικό
·         είναι αθόρυβο
·         είναι διασκέδαση
·         είναι οικονομία
·         είναι ασφάλεια
·         είναι υγεία.
Η ζωή μας μπορεί να γίνει καλύτερη, αρκεί να το πιστέψουμε και να αναλάβουμε δράση. Οι μικροί ποδηλάτες του Δημοτικού Σχολείου Βερμίου και ο Φυσιολατρικός Όμιλος Κομνηνών, προτείνουν έναν άλλο δρόμο. Το ανοικτό δρόμο της ελευθερίας και της επαφής με τη φύση, όπου θα συναντήσουμε πολλούς συνοδοιπόρους, απέναντι στον αποστειρωμένο, κλειστό, ατομικό κόσμο του ΙΧ. Ας μη μείνουμε παθητικοί θεατές μιας πραγματικότητας που μας πληγώνει. Αν κάνουμε όλοι ένα μικρό βήμα στην καθημερινή μας ζωή, μπορεί να πετύχουμε μεγάλες αλλαγές στην πόλη και τον κόσμο μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας