Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Suddeutsche Zeitung. "Παπανδρέου: Θέλω να σώσω τη χώρα"

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εντυπωσιάζει τους Γερμανούς βιομηχάνους. Τι έγραψε η Suddeutsche Zeitung για την επίσκεψή του
Η εκτίμηση ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εντυπωσίασε στο Βερολίνο τους Γερμανούς βιομηχάνους με την άνετη και γεμάτη αυτοπεποίθηση εμφάνισή του, διατυπώνεται σε άρθρο του Claus Hulverscheidt, με τίτλο "Παπανδρέου: Θέλω να σώσω τη χώρα", που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

"Εάν ο (σ.σ: Γερμανός υπουργός Οικονομίας και πρόεδρος του κόμματος των Φιλελευθέρων) Ρέσλερ είχε ήδη προλάβει να ακούσει την ομιλία Παπανδρέου θα έβλεπε έναν πρωθυπουργό σε μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση από αυτή που κάποιοι ανέμεναν. Όχι δηλαδή σαν επαίτης ή σύνδικος πτώχευσης. Κάθε άλλο. Άνετος, με αυτοπεποίθηση και αντικειμενικός.

Το ακροατήριο, το οποίο λόγω προέλευσης δεν αρέσκεται σε υπερβολές, είναι εντυπωσιασμένο: Ήδη στη διάρκεια της ομιλίας οι 1.200 βιομήχανοι χαρίζουν άφθονο χειροκρότημα, το δε τελικό χειροκρότημα δεν είναι μόνο παρατεταμένο αλλά και εξαιρετικά θερμό.
Ως προς αυτό συνέτεινε το πολύ απλό μήνυμα που εκπέμπει ο Παπανδρέου στο ακροατήριο: Οι Έλληνες, λέει ο Παπανδρέου, έχουν κάνει πολλά λάθη στο παρελθόν, θέλουν όμως στο μέλλον να τα διορθώσουν. Για το λόγο αυτό αξίζουν οι επενδύσεις στη χώρα. Γι΄ αυτό είναι επίσης σωστό με τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων να κερδίσουν χρόνο για μεταρρυθμίσεις. Και γι’ αυτό η κρίση είναι και ευκαιρία. "Δεν είμαστε καθόλου φτωχή χώρα, ήμασταν μια χώρα με κακή διοίκηση".
Η αναφορά Παπανδρέου για τις περικοπές που έκανε η Ελλάδα με αναγωγή στα γερμανικά νούμερα εντυπωσιάζει τους επιχειρηματίες και τους κορυφαίους μάνατζερ, γράφει ο αρθρογράφος. "Το ίδιο ισχύει και όταν ο πρωθυπουργός μιλάει για πράγματα που άλλοι αρχηγοί κυβερνήσεων δεν θα τολμούσαν να εκστομίσουν, όπως οι παχυλές αγροτικές επιδοτήσεις που οδήγησαν τους Έλληνες αγρότες στο να επαναπαυτούν αντί να παράγουν προϊόντα για τις διεθνείς αγορές".
Η Αθήνα σχεδιάζει τώρα μεταρρυθμίσεις στον αγροτικό τομέα, στον οποίο προτεραιότητα θα δοθεί στη βιολογική γεωργία. Επίσης μεταρρυθμίσεις προγραμματίζονται στον Τουρισμό, στην Ενέργεια και κυρίως στη δημόσια διοίκηση. "Θέλω να σώσω τη χώρα, θέλω να αλλάξω την Ελλάδα".
Η αίθουσα σείεται από τα χειροκροτήματα όταν ο Παπανδρέου λέει ότι δεν τον απασχολεί εάν θα επανεκλεγεί. Η Άνγκελα Μέρκελ δεν λέει το ίδιο αλλά δράττεται της ευκαιρίας λόγω της ατμόσφαιρας που δημιούργησε ο Παπανδρέου και ευχαριστεί τον "αγαπητό Γιώργο" για τον γεμάτο θυσίες αγώνα που δίνει στη χώρα του.
Η Γερμανία λέει η Μέρκελ θα κάνει το παν για να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση. "Ο Ρέσλερ δεν λέει το ίδιο όταν τελικά ύστερα από πολλές ώρες μετά τον Παπανδρέου ανεβαίνει στο βήμα. Εάν ρωτούσαν τον διοργανωτή για το πρόγραμμα της εκδήλωσης και πώς ήταν το χειροκρότημα για τον υπουργό Οικονομίας η απάντηση θα ήταν: "ευγενικό....", καταλήγει το άρθρο της Suddeutsche Zeitung.
News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας