Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ: Κάλεσμα σε απεργία


ΤΕΤΑΡΤΗ 5 και 19 ΟΚΤΩΒΡΗ    ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
Συνάδελφε δημόσιε υπάλληλε
Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία της Ε.Ε. και τα κέρδη των δανειστών. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος. Να διαγραφεί όλο!

Δε θα δεχτούμε καμιά εφεδρεία, καμιά απόλυση. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συνάδελφο. Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Δεν δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από την εργοδοσία και το κράτος, καμιά περικοπή κοινωνικών δαπανών, καμιά συγχώνευση-κατάργηση, καμιά ιδιωτικοποίηση.
Άρνηση πληρωμών σε όλα τα χαράτσια – συλλογικά και οργανωμένα - γιατί πολύ απλά δεν έχουμε, δε μπορούμε να πληρώσουμε!

Μέχρι εδώ!
Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Τσακίζουν μισθούς και συντάξεις, ακόμα και τις αναπηρικές. Κόβουν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις ακόμα και για χρόνιες παθήσεις. Υποσιτίζουν τα νήπια στους παιδικούς σταθμούς, φορολογούν τους ανέργους, αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς βιβλία. Μας έχουν κάνει τη ζωή κόλαση!
Κι όλα αυτά τη στιγμή που δίνουν νέα προκλητικά προνόμια και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, μειώνοντας τη φορολόγησή του από το 45% στο 20%, απαλλάσσοντάς το εξολοκλήρου ακόμα και από το «ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας», χαράτσι που οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει τέσσερις και πέντε φορές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο!

Συνάδελφε δημόσιε υπάλληλε
Μη συμφιλιώνεσαι, μην αποδέχεσαι αυτή την κατάσταση. Καμμιά αυταπάτη! Τα μέτρα είναι αναγκαία για τη σωτηρία και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας και όχι για το λαό. Ο λαός ήδη έχει πτωχεύσει. Τίποτα από όλες αυτές τις περικοπές δεν πάει για μισθούς και συντάξεις. Στην πραγματικότητα λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα για να φουσκώνουν τα κέρδη των δανειστών και των επιχειρηματικών ομίλων.

Το ΠΑΜΕ σε καλεί
Τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα για την επιτυχία της απεργίας στις 5 και 19 Οκτώβρη.
Με συνελεύσεις των σωματείων, με συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, στα γραφεία, στις υπηρεσίες, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στις γειτονιές, να ενταχθούμε στον οργανωμένο αγώνα.
Να υπερασπίσουμε το εισόδημά μας, τους μισθούς και τις συντάξεις από τη λεηλασία της πλουτοκρατίας.

Έχουμε τη δύναμη. Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Σκέψου! Το «κόστος του αγώνα» και των απεργιών αποδεικνύεται τελικά ότι είναι πολύ λιγότερο από το κόστος των κυβερνητικών μέτρων!!!
Μην περιμένεις τίποτα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Παραμέρισέ τους! Δεν έχουν ούτε τη θέληση, ούτε το κύρος να αντισταθούν, να αντιπαλέψουν τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και το μέλλον τους. Υιοθετούν τις θέσεις της κυβέρνησης και του συστήματος για τη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης. Υπογράφουν Συμβάσεις Εργασίας με μειωμένες αποδοχές (πχ στον ΟΤΕ -11%) στο όνομα του να μη γίνουν απολύσεις! Σπέρνουν αυταπάτες για μια «καλύτερη» Ευρωπαϊκή Ένωση, για «λύσεις» στο πλαίσιο του εξανθρωπισμού των μονοπωλίων.
Πάρε διαζύγιο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, που με γκεμπελίστικη προπαγάνδα, ισχυρίζονται ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι και σπέρνουν την έχθρα ανάμεσα στους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ!
Έχεις ανάγκη από ένα στήριγμα, από ένα κίνημα - αντίπαλο δέος, που θα οργανώνει την πάλη στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στις συνοικίες, που θα σε υπερασπίζεται πραγματικά.
Ένα κίνημα που
Θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα, θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων, θα μπαίνει μπροστά στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.  Ταυτόχρονα θα δίνει προοπτική στην πάλη της καθημερινότητας για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, μια ανάπτυξη που θα έχει ως κύριο και αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλίων.

Πίστεψε στη δύναμή σου, βγες στους δρόμους, άλλαξε τα πράγματα!
28 Σεπτέμβρη 2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε είναι δυνατόν να είστε τόοοοσο ΜΑΛΑΚΕΣ;;;;

Το Προφίλ μας