Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 27η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση.

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 28/09/11 η 27η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση στα Κοίλα-Κοζάνης, με το περίπτερο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας να έχει λάβει πολύ θετικά σχόλια. Ανάμεσα στους πολλούς επισκέπτες που εξέφρασαν ενδιαφέρον για κάποιες εξειδικευμένες πληροφορίες, ήταν και η Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, κυρία Kathryn Kay, η οποία και εξέφρασε την πρόθεση για  συνεργασία με Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τις δράσεις, καθώς και τις δυνατότητες σπουδών που παρέχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, υπήρχε ενημέρωση για τα Τμήματα και τις Σχολές σε Κοζάνη και Φλώρινα, το υψηλό επίπεδο σπουδών σε προπτυχιακά/μεταπτυχιακά/διδακτορικά προγράμματα, καθώς και τα εξειδικευμένα σεμινάρια που διοργανώνονται, όπως αυτά της «Ειδικής Αγωγής» της Παιδαγωγικής Σχολής, καθώς επίσης και το «Θερινό Σχολείο» που διοργανώνει το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών με θέμα την «παραγωγή ενέργειας από ηλιακά συστήματα».
Ακόμη, ειδική μνεία έγινε στις βραβεύσεις των φοιτητών του Πανεπιστημίου σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο (Παγκόσμια Ολυμπιάδα ρομποτικής), ενώ παράλληλα το κοινό ενημερωθηκε  για την πολύ καλή δουλειά που επιτελείται στην έρευνα (μεγάλη αναγνωρισιμότητα του Πανεπιστημίου σε διεθνές επίπεδο) και στην μεγάλη απορρόφηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών κονδυλίων (6η θέση ανάμεσα σε 24 Ελληνικά Πανεπιστήμια), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του European Research Ranking.  
Κοζάνη 30-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας