Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Εργαζόμενοι Θεσ/νίκης: Δε συμμετείχαν στις καταλήψεις δημαρχείων «χάπενιγκ»

Κανονικά εξυπηρετούνται οι πολίτες στα περισσότερα δημαρχεία της Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργαζόμενοι φαίνεται δε συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση που εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ και αφορούσε στην κατάληψη των δημαρχιακών μεγάρων, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.
Στον κεντρικό Δήμο Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι δεν απείχαν από τις θέσεις τους και οι δημότες εξυπηρετήθηκαν δίχως προβλήματα. Ανάλογη εικόνα παρατηρήθηκε στο δήμο Καλαμαριάς και στους περιφερειακούς δήμους, μεταξύ των οποίων Πυλαίας - Χορτιάτη, Λαγκαδά και Βόλβης.
Εξαίρεση αποτέλεσε ο Δήμος Ευόσμου-Κορδελιού όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κατάληψη στο δημαρχείο, λίγο μετά τις 11 το πρωί.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του επικεφαλής του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης Ηλία Μανουσαρίδη, ο οποίος τόνισε:
«Εμείς δεν προχωράμε σε χάπενινγκ και κινήσεις ακτιβισμού. Θα καταλάβουμε το δημαρχείο όταν υπάρξει έστω και μια απόλυση συναδέλφου μας». Να σημειωθεί ότι στις 7 το απόγευμα οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους, με δεδομένο μάλιστα και τη δήλωση Μπουτάρη για εργασιακή εφεδρεία στο δήμο.
Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης Σωτήρης Παπανικολάου απέδωσε τις μη καταλήψεις στα δημαρχεία στη μη έγκαιρη ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις, που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στο συντονισμό των εργαζομένων στους δήμους.
Δεν έγινε κατάληψη στο δημαρχείο Αθήνας
Κατάληψη, εξάλλου, δεν έγινε και στο δημαρχείο της πρωτεύουσας, όπου έχει προσέλθει πολύς κόσμος, προκειμένου να εξυπηρετηθεί από τις υπηρεσίες του δήμου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων Βασίλη Πολυμερόπουλου.
Επόμενες κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ
Για αύριο, η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει προγραμματίσει συνέλευση στις 3 το μεσημέρ, στο Θέατρο «Ορφέας» (πρώην Χατζηχρήστου) και συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα με συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.
Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα είναι σε εξέλιξη η 24ωρη πανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
Τέλος, από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τα μέλη της σε αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία και από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου σε κατάληψη όλων των δημοτικών γκαράζ και των ΧΥΤΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας