Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

‘Οτι κατεβαίνει, ανεβαίνει

Ένα από αυτά είναι η ενέργεια του οργανισμού μας.Και όμως υπάρχουν τρόποι προκειμένου να δώσουμε μια αποτελεσματική ένεση ενέργειας στον οργανισμό μας, όταν η απογευματινή υπνηλία μας κάνει να ονειρευόμαστε το μαξιλάρι μας.
Ποιοι είναι αυτοί;
Ένας υπνάκος:

Εάν έχετε σχολάσει από τη δουλειά, είστε σπίτι και τα παιδιά λείπουν, (πώς τα καταφέρατε όλα αυτά μαζί;) ετοιμάστε ένα κρύο καφέ ή ένα μαύρο τσάι και κλείστε τα μάτια σας για ένα εικοσάλεπτο. Τόσο μόνο χρειάζεστε, γι’αυτό προσέξτε και βάλτε το ξυπνητήρι για να μην παρακοιμηθείτε. Μετά από 20 λεπτά, η καφεΐνη θ’αρχίσει να επιδρά στον οργανισμό σας, ενώ στο μεταξύ με αυτόν τον ελαφρύ ύπνο, θα έχετε λίγο ξεκουραστεί. Φρέσκια και αναζωογονημένη θα μπορέσετε να συνεχίσετε.
Λίγο νερό:  Εάν είστε στο γραφείο, δοκιμάστε να πιείτε έναν φυσικό ανάμεικτο χυμό φρούτων ή να καταναλώσετε ένα μικρό κομματάκι μαύρης σοκολάτας προκειμένου να πάρετε μια άμεση και γρήγορη τονωτική ένεση ενέργειας. Επίσης, αυτό που πρέπει να προσέχετε και να μην ξεχνιέστε είναι να ενυδατώνετε συχνά τον οργανισμό σας. Η αφυδάτωση, ως γνωστό, προκαλεί κούραση και στη συνέχεια υπνηλία. Ένα μπουκάλι νερό στο γραφείο, σας είναι απαραίτητο.
Μια βόλτα στο φως: Εναλλακτικά, εάν μπορείτε να το καταφέρετε, βγείτε από το γραφείο για 10 λεπτά. Στόχος σας είναι να δείτε και να σας δει ο ήλιος καθώς το φυσικό φως, μπλοκάρει τη μελατονίνη, ορμόνη την οποία παράγει το σώμα προκειμένου να επιφέρει τη νύστα. Μια μικρή βόλτα θα σας βοηθήσει λοιπόν να ξυπνήσετε, καθώς, εκτός από την ευεργετική επίδραση του ήλιου, θέτοντας σε κίνηση τους μυς σας, αυξάνετε την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό και κατά συνέπεια και στον εγκέφαλο. Όταν επιστρέψετε στη θέση σας, σίγουρα θα έχετε ξυπνήσει.
Λίγη γυμναστική:  Η ζωηρή γυμναστική (ο τύπος δηλαδή αυτής που αυξάνει τους χτύπους της καρδιάς) είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος, για να διώξετε μακριά τα προβατάκια που ήδη έχετε αρχίσει να μετράτε. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγείτε έξω από το σπίτι και να κάνετε σπριντ στο πεζοδρόμιο. Επιλέξτε κάτι που θεωρείτε αναζωογονητικό, ακόμα και αν έχει πολύ μικρή διάρκεια. Πολλές από εμάς έχουμε διάδρομο γυμναστικής στο σπίτι, και πολλές επίσης τον έχουν βγάλει στο μπαλκόνι. Ξαναβάλτε τον στη πρίζα και δοκιμάστε να περπατήστε σε αυτόν με γρήγορο ρυθμό για 10 λεπτά. Είναι αρκετό! Εναλλακτικά, εφοδιαστείτε με ένα σχοινάκι (ναι, το κλασσικό που είχαμε μικρές) και κάντε 10 επαναλήψεις! Η έντονη δραστηριότητα, ακόμα και αν είναι μικρής διάρκειας, αυξάνει τα επίπεδα αδρεναλίνης και κορτιζόλης στον οργανισμό, οι οποίες με τη σειρά τους, εφοδιάζουν με ενέργεια το σύστημά μας. Καλά ξυπνητούρια!
jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας