Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

«Ξέχασαν» δεκάδες σχολικά βιβλία στις αποθήκες της πρώην ΕΑΣ!

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Την ώρα και τη στιγμή που, λόγω της αβλεψίας του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μαθήματα με…φωτοτυπίες και cd, στην πόλη της Κοζάνης υπήρχαν διαθέσιμα εκατοντάδες σχολικά βιβλία που ήταν αποθηκευμένα στις πρώην αποθήκες της ΕΑΣ Κοζάνης-Σερβίων, εκεί όπου θα ανεγερθεί το νέο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, απέναντι από το Δημοτικό Πάρκο!



Επρόκειτο για βιβλία από προηγούμενες σχολικές περιόδους τα οποία, προφανώς, είχαν περισσέψει, ακόμη και από το 2009, τα οποία ισχύουν μέχρι και σήμερα, αλλά είχαν… «ξεχαστεί» εκεί, παρά το μεγάλο θόρυβο που είχε δημιουργηθεί από τα τέλη Αυγούστου! Μάλιστα, όπως μας ανέφερε σήμερα στον «Πρωινό Λόγο» στέλεχος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, ειδοποιήθηκαν από…το Δήμο Κοζάνης για την ύπαρξη των βιβλίων, καθώς πρόκειται να αδειάσουν τις αποθήκες για να τις γκρεμίσουν και να ξεκινήσει το έργο της Βιβλιοθήκης!
Όπως μας ανέφερε ο ίδιος, παλαιότερα τα βιβλία αυτά ήταν αποθηκευμένα στο 5ο Γυμνάσιο, όμως, λόγω παραπόνων από την εκεί Διεύθυνση και με τη συνδρομή του προέδρου των Σχολικών Επιτροπών Μανώλη Παφίλη μεταφέρθηκαν τα βιβλία στις αποθήκες. Φαίνεται, όμως, πως κάποιοι «ξέχασαν» ότι τα βιβλία αυτά θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα φέτος, έστω και όσα δεν χρησιμοποιούνται για να σταλούν πίσω για ανακύκλωση! Ευτυχώς ειδοποιήθηκαν από το Δημο Κοζάνης και, ήδη,  σχεδόν όλα τα βιβλία έχουν αξιολογηθεί και σταλεί στα σχολεία της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας