Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Οι περισσότεροι νέοι κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις!

Όλο και περισσότεροι νέοι στον κόσμο έχουν σεξουαλικές σχέσεις χωρίς καμία προφύλαξη, και γνωρίζουν όλο και λιγότερα για τις μεθόδους αντισύλληψης, προκύπτει από έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.
Η μελέτη με τίτλο "Clueless or Clued Up: Your Right to be informed about contraception" που πραγματοποιήθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης (ΠΗΑ)σήμερα αποκαλύπτει πως ο αριθμός των νέων που κάνουν σεξ με ένα νέο σύντροφο χωρίς καμιά προφύλαξη αυξήθηκε κατά 111%
στη Γαλλία, 39% στις ΗΠΑ και 19% στην Βρετανία, τα τελευταία τρία χρόνια.


"Σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκονται υπάρχουν εμπόδια που δεν επιτρέπουν στους εφήβους να αποκτήσουν αξιόπιστες πληροφορίες για το σεξ και την αντισύλληψη και αυτός ίσως να είναι ο λόγος της μεγάλης διάδοσης μυθων και παρανοήσεων", τόνισε η Ντενίζ Κέλερ, μέλος της ομάδας κρούσης της ΠΗΑ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας.

"Όταν οι νέοι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες αντισύλληψης, μπορεί να κάνουν επιλογές που επηρεάζουν κάθε πτυχή της ζωής τους και αυτός είναι ο λόγος που είναι σημαντικό να είναι εύκολοι η πρόσβαση των νέων σε ακριβείς και αμερόληπτες πληροφορίες", πρόσθεσε.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της φαρμακοβιομηχανίας Bayer με τη συμμετοχή 11 διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων. Περισσότεροι από 6.000 νέοι από 26 χώρες, ανάμεσά τους η Χιλή, η Πολωνία και η Κίνα, απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το σεξ και την αντισύλληψη.

Οι απρογραμμάτιστες εγκυμοσύνες ανάμεσα στους νέους ανθρώπους είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, σύμφωνα με τους ειδικούς, που θεωρούν ότι η αύξηση του ποσοστού των νέων που έχουν σεξουαλικές σχέσεις χωρίς προφύλαξη, οφείλεται στην έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Στην Ευρώπη, μόνο οι μισοί από τους ερωτηθέντες έχουν κάποιου είδους σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, σε σύγκριση με τα τρία τέταρτα στη Λατινική Αμερική, την Ασία και τις ΗΠΑ.

Επίσης πολλοί από τους νέους που ρωτήθηκαν δήλωσαν πως ντρέπονται να ζητήσουν πληροφορίες από τους ειδικούς για θέματα αντισύλληψης.

"Αυτό που μας λένε οι νέοι είναι ότι δεν έχουν επαρκή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ή ότι λαμβάνουν λανθασμένες πληροφορίες για το σεξ και την σεξουαλικότητα", επισημαίνει η Τζένιφερ Γουντσάιντ από την Διεθνή Ομοσπονδία Προγραμματισμένης Αναπαραγωγής.

"Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πάρα πολύ νέοι είτε δεν έχουν γνώσεις για την σεξουαλική τους υγεία και δεν αισθάνονται έτοιμοι να ζητήσουν πληροφορίες ή δεν γνωρίζουν πώς να συζητήσουν το θέμα της αντισύλληψης με τους συντρόφους τους για να προστατευτούν από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα", τόνισε η ίδια.

Περισσότεροι από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων στην Αίγυπτο πιστεύουν ότι το να κάνουν μπάνιο ή ντους μετά το σεξ προλαμβάνει την εγκυμοσύνη και περισσότεροι από το 25% στην Ταϊλάνδη και την Ινδία θεωρούν ότι το σεξ τις ημέρες της εμμηνόρροιας είναι η τέλεια αντισύλληψη.
www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας