Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Εθνική Ασφαλιστική: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης σε βάρος της

Σε «ξήλωμα» κυκλώματος, που δρούσε με επίκεντρο το κατάστημα της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν από χθες τα ξημερώματα οι διωκτικές αρχές, στις οποίες παραπέμφθηκε η υπόθεση που εντόπισε κατ' αρχήν ο εσωτερικός έλεγχος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, από τον οποίο διαπιστώθηκε η παραβατική συμπεριφορά. Η συνολική ζημία που έχει υποστεί η ασφαλιστική εταιρεία -αν και δεν είναι πλήρως προσδιορισμένη- φαίνεται να διαμορφώνεται μεταξύ 1 - 1,5 εκatr. ευρώ. Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιείται τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε γειτονικούς νομούς, όπως το Κιλκίς, τα Γιαννιτσά κι η Eδεσσα και ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει τουλάχιστον 30 προσαγωγές.

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται υπάλληλοι της ασφαλιστικής εταιρείας, επιχειρηματίες - ιδιοκτήτες συνεργείων επισκευής οχημάτων, πραγματογνώμονες, καθώς κι ασφαλιστικοί πράκτορες, στα σπίτια και τα γραφεία των οποίων έχουν ξεκινήσει έλεγχοι.
Το «κόλπο», κατά πληροφορίες, είχε δύο εκδοχές. Στην πρώτη το κύκλωμα εκταμίευε ποσά ως αποζημιώσεις για «μαϊμού» τροχαία, με έκδοση πλαστών τιμολογίων, αστυνομικών εκθέσεων, και πλαστών δικογραφιών, ενώ στη δεύτερη «φούσκωναν» τις αποζημιώσεις πραγματικών συμβάντων, κρατώντας για τους ίδιους το επιπλέον ποσό. Η Εθνική Ασφαλιστική ανακοίνωσε πως θα στραφεί κατά παντός υπευθύνου, διεκδικώντας με ένδικα μέσα την οικονομική και ηθική της αποκατάσταση. Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια εξυγίανσης και εξορθολογισμού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας