Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

«Η περιοχή δεν θα αντέξει το φόρο στο πετρέλαιο»!

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρέλαιο θέρμανσης, και η τιμή του φαίνεται πως θα είναι ακριβότερη από πέρυσι, αφού εκφράζονται φόβοι ότι θα φτάσει ακόμα και το ένα ευρώ το λίτρο. Ειδικότερα, αναμένεται να φτάσει στα 90 λεπτά το λίτρο, ωστόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων εξέφρασε φόβους ότι αναμένεται να κυμανθεί από 0,98 έως 1 ευρώ το λίτρο.

Η τιμή αυτή αναμένεται να ισχύσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, καθώς, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο το πετρέλαιο θέρμανσης θα εξισωθεί σταδιακά με αυτό της κίνησης.
Σχολιάζοντας τα περί αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Κοζάνης Γιώργος Χατζηκυπραίου τόνισε πως «το ένα ευρώ το λίτρο είναι το σύνηθες δόλωμα. Λένε ότι θα φτάσει το 1 ευρώ το λίτρο και καταλήγει στα 90 λεπτά, όπως λέγαμε από την αρχή. Εκεί θα καταλήγει το πετρέλαιο θέρμανσης, ίσως και λίγο παρακάτω, από όσα διακρίνουμε μέχρι στιγμή…». Ο ίδιος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, λέγοντας πως: «Μας ανησυχεί για το τι θα γίνει από τον Ιανουάριο και πέρα. εάν εξισωθεί το πετρέλαιο, από τον Ιανουάριο και μετά χάνουμε τη βόρεια Ελλάδα. Δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τα νοικοκυριά σε μια τέτοια τιμή, σε έναν τέτοιο χειμώνα. Είναι πολύ μακρύς και βαρύς ο χειμώνας στην περιοχή, για να αντέξουν τέτοιες τιμές στο πετρέλαιο».
Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την περιοχή λέγοντας πως «έχει πληγεί βαρύτατα. Είμαστε στην περιοχή με τα περισσότερα λουκέτα και αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα αντέξει κανείς. Δεν θα βρουν ανθρώπους εδώ για να κάνουν ανάπτυξη. Το να χάσεις μια ακριτική περιοχή ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία, δεν θέλω να πιστεύω πως θα κάνει τέτοιο λάθος η κυβέρνηση…».
Δεν παρέλειψε να επισημάνει την απελπισία του κόσμου λέγοντας πως: «Τα νοικοκυριά δεν αντέχουν, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι».
Τόνισε, μάλιστα, ότι σε πολλές ακριτικές περιοχής, όπως στη Φλώρινα, οι κάτοικοι περνούν τα σύνορα για να βάλουν βενζίνη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας