Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

«Εγώ θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να βγούμε από την κρίση, κι ας μην επανεκλεγώ»

Δεν ζητούμε να μας χειροκροτήσετε αλλά να καταλάβετε τις μεγάλες και επώδυνες για τον ελληνικό λαό αλλαγές, και να κατανοήσετε πως αν οι Έλληνες αισθανθούν ότι τιμωρούνται τότε η κρίση θα μετατραπεί σε μια ακόμη χαμένη χαμένη ευκαιρία τόνισε προς του Γερμανούς Βιομηχάνους κατά την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου, αναπτύσσοντας το πλαίσιο αλλαγών που θα ενισχύσουν τα δημοσιονομικά της χώρας, δίνοντας παράλληλα ώθηση στην οικονομία καθιστώντας έτσι τη χώρα ανταγωνιστική αλλά και ελκυστική για επενδύσεις.

Ο Γ. Παπανδρέου έκανε αναφορά στη συνεργασία Ελλάδας Γερμανίας στον ενεργειακό τομέα με το ήδη δηλωμένο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα σύντομα θα είναι σε θέση να εξάγει ηλεκτρισμό στη Γερμανία.
Ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως ο δημόσιος τομέας και η γραφειοκρατεία αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη και κατ' επέκταση στις επενδύσεις ωστόσο μέσα από το πλαίσιο αλλαγών που προωθείται υποσχέθηκε πως οι επενδύσεις στην Ελλάδα που αλλάζει θα είναι πιο εύκολες.
Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε Γερμανούς βιομηχάνους, θύμισε πως η Γερμανία γνωρίζει πως οι μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται σε μια νύχτα.
Τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά πως η επένδυση στη στήριξη της Ελλάδας για όλους τους Ευρωπαίους είναι μια επένδυση και στο δικό τους μέλλον.
Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε την κρίση δυνατότητα, τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα, αλλά έχει κακό management, ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δουλεύει για να σώσει την Ελλάδα και πως δεν τον ενδιαφέρει αν θα επανεκλεγεί. «Θέλω να σώσω την πατρίδα», είπε.
www.newsit.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://24wro.blogspot.com/2011/09/blog-post_1232.html

Το Προφίλ μας