Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Τι τρώμε στο εστιατόριο

Όταν μαγειρεύουμε στο σπίτι ξέρουμε. Στο εστιατόριο όμως κανείς δεν γνωρίζει πόσο ζάχαρη, λίπος ή αλάτι περιέχουν τα πιάτα. Σας δίνουμε tips για να επιλέξτε έξυπνα, αποφεύγοντας τις θερμιδογόνες παγίδες!
1) Η σίγουρη επιλογή είναι να παραγγείλετε πιάτα τα οποία είναι μαγειρεμένα στον ατμό, στη σχάρα, είναι βραστά ή φούρνου. Αποφεύγετε τα τηγανητά τα οποία μαγειρεύονται σε λάδι ή βούτυρο.
2) Προσοχή στις μερίδες. Οι μικρές μερίδες εστιατορίου είναι ιδανικές για τη σιλουέτα μας.

3) Ζητάτε πάντα όλα τα dressing και οι sauce που μπορεί να συνοδεύουν το πιάτο σας, να σερβίρονται σε ξεχωριστό σκεύος στο πλάι. Έτσι θα ξέρετε ακριβώς πόση ποσότητα θα καταναλώσετε.
4) Αν το πιάτο σας συνοδεύεται από πατάτες, ζητήστε εναλλακτικά να το συνοδεύσετε με ψητά λαχανικά ή ατμού.
5) Γυρίστε την πλάτη στο ψωμί και αφήστε στους άλλους τα ορεκτικά, εκτός αν πρόκειται για σαλάτα με ελαφρύ dressing από λαδόξυδο.
6) Αν δεν μπορείτε ν’αντισταθείτε και παραγγείλετε τελικά ένα πιάτο με pasta μαγειρεμένη με πλούσια sauce, καταναλώστε μόνο το μισό. Το υπόλοιπο μπορείτε να ζητήσετε να σας το συσκευάσουν και να το πάρετε μαζί στο σπίτι, προκειμένου να το καταναλώσετε την επόμενη ημέρα.
7) Αποφύγετε το αλάτι. Δώστε γεύση στο φαγητό σας, προσθέτοντας εναλλακτικά, π.χ  λίγη ρίγανη, ή λίγο παραπάνω πιπέρι (αν το αντέχετε).
8) Προσέξτε το αλκοόλ. 1 μόλις γρ. περιέχει 7 θερμίδες! Επιλέξτε ένα ποτήρι κρασί και αποφύγετε τη υπερκατανάλωση, για να μην φορτώσετε τον οργανισμό σας περιττές θερμίδες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ανακατοσούρα στη σελίδα blogs Κοζάνης, δεν αριθμεί τις αναρτήσεις των ιστολογίων.άλλα χάθηκαν και σε άλλα η αρίθμηση ανατήσεων δεν είναι σωστή. παράδειγμα aivres 8404 σχόλια, στα μπλόγκς κοζάνης εμφανίζει 25.
γιατί εγινε τέτοιο μπέρδεμα εκεί?

Το Προφίλ μας