Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης ανακοίνωσε την Παρασκευή το πρωί ότι κατόπιν σύσκεψης για την αξιολόγηση της εισήγησης για τις δοκιμαστικές φορτίσεις υπάρχει εισήγηση η Γέφυρα να ανοίξει μόνο για οχήματα ελαφριά ως 3, 5 τόνων.

Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες οπότε θα επιτραπεί μόνο η κυκλοφορία ως 3,5 τόνους.Δεν μπορεί η Γέφυρα να σηκώσει βαρύτερα φορτία.Ο χρόνος που θα παραδοθεί θα εξαρτηθεί από τις ετοιμασίες για να είναι ασφαλής η Γέφυρα με στόχο να ανοίξει από τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου. Θα υπάρχει μονοδρόμηση, θα μπουν και τα φανάρια και θα υπάρχει αστυνόμευση.

Όταν προενταθούν οι τένοντες πιθανόν μέσα στον Ιούνιο θα ξανακλείσει η Γέφυρα πρόσκαιρα για λίγες ώρες επειδή θα μετακινηθούν βαριά κομμάτια .Μόνο ασθενοφόρα θα περνούν τη Γέφυρα αυτή την περίοδο.Θα αξιολογείται καθημερινά η Γέφυρα και μετά την επισκευή των τενόντων που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί θα εξαχθούν συμπεράσματα για το ανώτατο βάρος των οχημάτων . “Περιμένουμε να έρθει ο εξοπλισμός για τα φανάρια που κάποιοι βανδάλισαν. Ζητώ τη συνεργασία όλων να σεβαστούν τα επιτρεπόμενα όρια” είπε ο κ.Κασαπίδης.

prlogos.gr