Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Στις 25/6 βάζουμε τη χώρα σε έναν κύκλο υγιή και ελπιδοφόρο Στις 25/6 δίνουμε στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ισχυρή εντολή

Γράφει ο Ισαάκ Α. Νικολαΐδης

Με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να συγκεντρώνει ποσοστό 11,52% στις εκλογές της 21ης του Μάη, δικαίως το σχόλια που πρωταγωνίστησαν την επόμενη ημέρα, έκαναν λόγο για «Θρίαμβο» και «πανηγυρισμούς» στο κόμμα.  

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι εκλογές έγιναν με το σύστημα της απλής αναλογικής, το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ αντιστοιχεί σε 41 έδρες εντός της Βουλής, δηλαδή 19 έδρες περισσότερες από την εκλογική αναμέτρηση του 2019.

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε δέκα.

Δεκαεννέα ολόκληρες έδρες παραπάνω και αν αυτό δεν δηλώνει την ανάγκη και την θέληση του λαού για αλλαγή σελίδας, τότε δε ξέρω τι μπορεί να το δηλώνει.

Στον απόηχο του πρώτου γύρου, λίγες ημέρες πριν από την αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου και πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης του Οκτώβρη (όλα παίζουν το ρόλο τους), καλό θα ήταν (αφού νοιαζόμαστε πραγματικά για το μέλλον της χώρας και του τόπου μας) να δούμε την σελίδα της επόμενης ημέρας, που θα καθορίσει και τον χαρακτήρα του επόμενου κεφαλαίου.

Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ένα σύμβολο που ταυτίστηκε με την ελπίδα, την προοπτική, την πρόοδο.

Αυτός ο ήλιος ανατέλλει εκ νέου. Κάθε μέρα και πιο δυνατός και πιο λαμπερός, επειδή αυτό είναι που επιζητά ο λαός.

Από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, προέτρεψα τους πολίτες, τους συντοπίτες μου, να ενημερωθούν από τα προγράμματα των κομμάτων, να συγκρίνουν και να αποφασίσουν (με όσο περισσότερο αντικειμενικά κριτήρια γίνεται) που θα ρίξουν την ψήφο τους.

Σε καμία περίπτωση «ρίχνω την ψήφο μου» δεν πρέπει να σημαίνει «πετάω την ψήφο μου».

Δεν υπάρχει η πολυτέλεια στη χώρα και στον τόπο μας για πειραματισμούς και χάσιμο χρόνου.

Κάθε στιγμή είναι πολύτιμη και σημαντική.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, δεν υπάρχει διακύβευμα.

Το διακύβευμα το ζούμε ήδη. Ζούμε την απώλεια της ανάπτυξης, της προόδου, των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, των θέσεων εργασίας, των καθυστερήσεων στην εκπόνηση προγραμμάτων, στην υλοποίηση έργων.

Για να υπάρξουν οι δυνατότητες που όλοι περιμένουν, για να είναι η σελίδα της επόμενης ημέρας γραμμένη σωστά, θα πρέπει να συντελεστούν αλλαγές και αναθεωρήσεις.

Για κάποιους, το να ανακτήσουμε: Αξιοπρέπεια, Ισότητα, Δικαιοσύνη, Αξιοκρατία, Διαφάνεια, Αλληλεγγύη, Ανθρώπινα και Κοινωνικά δικαιώματα, Προσήλωση στη Δημοκρατία, είναι «ρομαντικό» και μάταιο, την ώρα που η αλήθεια είναι πως, αν δεν αποκαταστήσουμε βασικές αρχές και αξίες του Έθνους μας, δεν υπάρχει ελπίδα.

Τα 12 σημεία του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, για ένα σύγχρονο κράτος με επίκεντρο τον πολίτη, είναι ουσιαστικά και κομβικά για την μετάβαση σε ένα καθεστώς όπου ο Έλληνας θα ζει σε μία χώρα που ακμάζει και προοδεύει και η πρόοδος αυτή περνά μέσα από:

1.Αλλαγές στο κράτος

2.Ανθρώπινα Δικαιώματα

3.Εργασία με κανόνες και αξιοπρέπεια

4.Αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

5.Επένδυση στην Παιδεία

6.Αξιοπρεπείς συντάξεις

7.Δεύτερη ευκαιρία στους αδύναμους δανειολήπτες

8.Οι νέοι στην πρώτη γραμμή

9.Δίκαιο προοδευτικό φορολογικό σύστημα

10.Ανάπτυξη Made in Greece

11.Περιβάλλον

12.Στήριξη των αγροτών

Για να κλείσει ένας κύκλος διακυβέρνησης που δεν μπορεί να εξασφαλίσει καμία ποιότητα, καμία ασφάλεια και καμία ελπίδα για τους πολίτες, θα πρέπει στις 25 Ιουνίου, να δοθεί ισχυρή λαϊκή εντολή.

Το ΠΑΣΟΚ είναι Εδώ, Ενωμένο, Δυνατό. Γιατί οι ανάγκες της χώρας, μας καλούν σε νέους αγώνες. Δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός τις ανισότητες, την αναξιοπιστία. Δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός το πελατειακό κράτος, την απαξίωση του δημοσίου συμφέροντος.

Εμείς θέλουμε ένα κράτος που θα σέβεται τον πολίτη. Ένα κράτος που θα έχει μια ανθεκτική δημοκρατία, ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα μειώσει τις ανισότητες και θα δώσει προοπτική στα ελληνόπουλα μέσω της ισχυρής δημόσιας παιδείας.

Αυτές είναι οι μεγάλες ανάγκες που έχει σήμερα η πατρίδα μας.

Για αυτές τις ανάγκες θα πρέπει ΜΑΖΙ  να αγωνιστούμε καθημερινά.

Για μια Ελλάδα ισχυρή, που δεν θα μπορεί κανείς να επιβουλεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Για μια Π.Ε Κοζάνης που θα ανακτήσει τον σεβασμό που δικαιούται, ως αιμοδότης της Εθνικής Οικονομίας για 70 και πλέον χρόνια.

Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος για τις γενναίες αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα.

Τα μηνύματα που μας δίνει ο λαός, η απογοήτευσή του και η ανάγκη να πιαστεί από κάτι σταθερό, με κάνουν να πιστεύω πως στις 25 Ιουνίου θα βάλουμε την Ελλάδα και την περιοχή μας σε έναν νέο ιστορικό κύκλο.

Έναν κύκλο υγιή και ελπιδοφόρο.

 

Ισαάκ Α. Νικολαΐδης

Υποψήφιος Βουλευτής

ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής

        Π.Ε. Κοζάνης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας