Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Ενημερωτική συνάντηση στο Τρανόβαλτο για τα μάρμαρα. Ο δήμαρχος κάλεσε όλους τους φορείς στην συνάντηση εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους που στο τέλος θα αποφασίσουν

Του Β. Κωνσταντόπουλου

Πληροφορηθήκαμε χθες από τον ηλεκτρονικό τύπο, ότι ο δήμαρχος κάλεσε όλους τους κατοίκους του Τρανοβάλτου σε ενημερωτική συνάντηση για τα λατομεία Τρανοβάλτου.

Όταν ερευνήσαμε το θέμα διαπιστώσαμε ότι εκτός των κατοίκων κάλεσε και τον Περιφερειάρχη και τους βουλευτές του νομού.

Εκείνους που δεν κάλεσε είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι στο τέλος θα κληθούν να αποφασίσουν για τον τρόπο εκμετάλλευσης και αξιοποίησης της μαρμαροφόρου περιοχής.

 

Είναι γνωστή η απέχθεια και η αποστροφή του δημάρχου προς τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου.

Να αγνοήσει όμως σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο για ένα θέμα κρίσιμο για την περιοχή αλλά και τον δήμο ολόκληρο, δεν μπορούσαμε να το διανοηθούμε.

Όταν μάλιστα όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε προηγούμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όταν και συζητήθηκε το θέμα, εξέφρασαν την βούλησή τους να συνδράμουν το έργο του δημάρχου και των κατοίκων στην εξεύρεση βιώσιμης και ρεαλιστικής λύσης.

 

Η τελική απόφαση για το θέμα θα ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο, όπου η παράταξη του δημάρχου είναι μια μικρή μειοψηφία (7 σύμβουλοι στους 27). Για ένα τόσο κρίσιμο θέμα απαιτείται η συναίνεση όλων των παρατάξεων, προκειμένου η απόφαση να είναι, αν είναι δυνατόν, ομόφωνη, προκειμένου να είναι και πρακτικά βιώσιμη.

Δυστυχώς οι ως τώρα κινήσεις του δημάρχου οδηγούν στην αντίθετη κατεύθυνση.

 

Ανεξαρτήτως του τι θα συζητηθεί και τι θα αποφασιστεί, η παράταξή μας δηλώνει ότι καμιά απόφαση δεν την δεσμεύει για την τελική της άποψη στο δημοτικό συμβούλιο Σερβίων, όταν συζητηθεί το θέμα τελικά.

 

Η παράταξή μας, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του δήμου Σερβίων, αναλογιζόμενη τις ευθύνες που της αναλογούν ως πλειοψηφούσα παράταξη του δημοτικού συμβουλίου, δηλώνει ότι στο άμεσο μέλλον θα αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου να εξευρεθεί μια συναινετική, ρεαλιστική και κυρίως βιώσιμη λύση, για την ορθολογική αξιοποίηση της μαρμαροφόρου περιοχής του Τρανοβάλτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας