Η φετινή χρονιά με τις χιονοπτώσεις να κρατούν ως και τον Μάρτη δημιούργησε και τις προϋποθέσεις για καλές εισροές στη Λίμνη Πολυφύτου .Για πάνω από δεκαπέντε μέρες η στάθμη άγγιξε τα 290, 27 μέτρα με ανώτατο όριο λειτουργίας τα 291 μέτρα .Το όριο λειτουργίας του υδροηλεκτρικού είναι από 270 μέτρα ως 291 μέτρα , δηλαδή βρεθήκαμε 73 πόντους κοντά στο ανώτατο όριο. Πριν από δέκα χρόνια περίπου είχε φτάσει τα 290, 32 μέτρα αλλά όχι για τόσες μέρες.

Από την περίοδο αυτή ξεκινούν και οι αρδευτικές ανάγκες με 4 εκ κυβικά την ημέρα να απαιτούνται για το πότισμα με αποτέλεσμα να πέφτει και η στάθμη καθημερινά από 4-7 πόντους. Ο κάμπος της Βέροιας και των Γιαννιτσών ζητά τώρα τα νερά που άλλες φορές ήταν απαραίτητα από τις 10 Απριλίου.

Οι ανάγκες θα είναι όλο και αυξανόμενες όσο μπαίνει το θέρος με το υδροηλεκτρικό να καταγράφει εισροές πάνω από το μέσο όρο ως και τις 10 Μαΐου. Με δεδομένη την αβεβαιότητα του φυσικού αερίου είναι ευτυχές το γεγονός για την τόσο καλή υδραυλική χρονιά στο υδροηλεκτρικό του Πολυφύτου.

Ιωάννα Παπαδημητρίου, prlogos.gr