Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

‘’Εάλω η Πόλις’’ – Μνημόσυνο για τους υπερασπιστές της Κωνσταντινούπολης κατά την άλωσή της από τους Τούρκους στις 29 Μαΐου 1453, στον Άγιο Διονύσιο εν Ολύμπω στο Βελβεντό, της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα 

‘’Εάλω η Πόλις’’ – Μνημόσυνο για τους υπερασπιστές της Κωνσταντινούπολης κατά την άλωσή της από τους Τούρκους στις 29 Μαΐου 1453, τελέσαμε (29-5-2022) στον Άγιο Διονύσιο εν Ολύμπω στο Βελβεντό, της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης. Έψαλαν: Γιάννης Τζινίκος, Γιώργος Σεραφείμ, Γιώργος Καραγιάννης.

 

Περιμένουμε να ακούσουμε τη φωνή της διεθνούς Κοινότητας των Λαών και των Εθνών και των διεθνών Οργανισμών του Πολιτισμού (λ.χ. της UNESCO) για την καταδίκη του βιασμού (= την μετατροπή σε μουσουλμανικό τέμενος) της Αγίας Σοφίας της Πόλης από το τουρκικό κράτος και την ενεργό πίεση και δράση τους για την απόδοσή της στον φυσικό και ιστορικό της δικαιούχο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως – Νέας Ρώμης.

 

Παράδειγμα: Το κράτος του Ισραήλ. Σεβάστηκε (και σέβεται) τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. Ούτε σε μουσείο τον μετέτρεψε ούτε εβραϊκή Συναγωγή τον έκανε. Ο Πανάγιος Τάφος, προστατεύεται από το κράτος του Ισραήλ, λειτουργεί ως Ναός και έχει κυρίαρχο λόγο σ’ Αυτόν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

 

Ας πράξει ανάλογα (ή ας το υποχρεώσουν να πράξει – η διεθνής Κοινότητα και οι διεθνείς Οργανισμοί αν πραγματικά το θέλουν, μπορούν) και το τουρκικό κράτος για την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.

 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

31-5-2022

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας