Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Το 59ο τεύχος του Together Free Press κυκλοφορεί!

Κάναμε ένα φεστιβαλικό ταξίδι στις "Γιορτές της Γης " στο μικρό γαλατικό χωριό  των 35 κατοίκων, την Βλάστη Εορδαίας. Ανακαλύψαμε το νέο  σημείο αναφοράς στην πόλη  της Κοζάνης,  το ιδιωτικό ΚΕΠ "Εξυπηρετώ". Γράψαμε 3.000 χιλιόμετρα στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια με ένα 500ράκι!
Τσαλαβουτήξαμε στο εικαστικό  κόσμο  του Δημήτρη Δημητριάδη. Συζητήσαμε με τον Ηλία  Κάτανα για την απολογνιτοποίηση, το νέο μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής, την ενασχόληση  του με τα κοινά. Συναντήσαμε τον Βασίλη Κουτσονάνο και μιλήσαμε για την jazz, το κοντραμπάσο και τα όνειρά του. Ασχοληθήκαμε με την Βαλκανική μουσική και τα χάλκινα της Δυτικής Μακεδονίας. Καλλιεργήσαμε την ιστορική μας μνήμη και συνθέσαμε την αυριανή ταυτότητα των Ποντίων μέσα  από τον Σέρρα χορό με τον χορευτή Κώστα Πιλαλίδη και τον ερευνητή Μιχάλη Καραβέλα.

Εξορύξαμε φως από την ΔΕΗ, μέσα από μια ιστορική διαδρομή που φτάνει  στο σήμερα και αντανακλά  τις θετικές και αρνητικές  επιδράσεις της στην κοινωνία,  την οικονομία,  το περιβάλλον.

Αποδράσαμε σε κοντινούς σχεδόν ανεξερεύνητους προορισμούς  που συνδυάζουν την ομορφιά του τόπου μας και την μαγεία της φύσης σε καταπράσινες οάσεις με τρεχούμενο νερά, επιβλητικά βουνά και σαγηνευτικά χωριουδάκια!

Γνωρίσαμε το καταφύγιο του Ιωσήφ Λαζαρίδη, την τέχνη της κομμωτικής, μέσα  από μια όμορφη αλλά δύσκολη και απαιτητική πορεία. Κάναμε την καθιερωμένη  μας βόλτα στην πόλη της Κοζάνης και σας προτείνουμε τα αγαπημένα μας στέκια αλλά και τα αγαπημένα μας μαγαζιά της γειτονιάς!

Ακούσαμε μουσική από το παλιό  μας τρανζιστοράκι, υποδεχτήκαμε την άνοιξη,  μνημονεύσαμε  την 19η Μαΐου. Αλίμονο στους τέλειους είπαμε και προχωρήσαμε μπροστά. Πετάξαμε στους πέντε ανέμους, ακούσαμε  μουσική από τα ένδοξα 80s, διαβάσαμε τις πλανητικές διελεύσεις, γλυκαθήκαμε με  γλυκό  του κουταλιού φράουλα. 

 

Αυτά και άλλα πολλά στο Together που κυκλοφορεί!

Τogether Free Press

Αρχελάου 25, Κοζάνη

Τ. 2461025600

Ε. Info@togethermag.gr

W. togethermag.gr

FB : @togethermazi

IG: @together_free_press

Ιssuu: @together43


--
Με εκτίμηση,
#togetherteam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας