Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για τη μελέτη ανάπλασης του Λόγιου Πάρκου

Υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης για το έργο «Ανάπλαση Λόγιου Πάρκου Κοζάνης», από το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα και τον εκπρόσωπο των τριών τεχνικών εταιρειών που έχουν αναλάβει τη μελέτη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, την Τρίτη 24 Μαΐου 2022, στο Δημαρχείο.

Αντικείμενο της μελέτης είναι ο επανασχεδιασμός του οικοδομικού τετραγώνου ΟΤ 139Δ,  με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου πνεύμονα πρασίνου,  φιλικού  και ασφαλούς  προς το περιβάλλον, προς τους κατοίκους, τη νεολαία και τα παιδιά, που θα βασίζεται στις αρχές της αστικής βιώσιμης ανάπτυξης.  

Η υφιστάμενη κατάσταση του πάρκου καθιστά επιτακτική την ανάγκη  επανασχεδιασμού του χώρου, με σύγχρονη αρχιτεκτονική ματιά, έτσι ώστε να δοθεί στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης ένας αισθητικά και περιβαλλοντικά αναβαθμισμένος ελεύθερος δημόσιος χώρος κίνησης, συνάθροισης, παιχνιδιού και ανάπαυσης.

Σημειώνεται, ότι η συμβατική δαπάνη για την εκπόνηση της μελέτης ανέρχεται σε 67.735 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Δήμος Κοζάνης, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων- πλατειών στην πόλη της Κοζάνης, έχει ήδη υπογράψει τη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης ανάπλασης της πλατείας στο Ο.Τ. 597. Επίσης το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται  η υπογραφή των συμβάσεων εκπόνησης των μελετών  ανάπλασης της Πλατείας 25ης Μαρτίου (Αλώνια), καθώς και της διαμόρφωσης του ανατολικού τμήματος του Πάρκου Αγίου Δημητρίου Κοζάνης.   

Επίσης, έχουν εκπονηθεί οι μελέτες και έχουν υποβληθεί για ένταξη στο  Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας - Ελλάδα 2.0 οι αναπλάσεις:

·         Της Πλατείας Ελευθερίας

·         Της Πλατείας Μικρασιατών

·         Της Πλατείας Νικόλαου Γιολδάση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας