Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Στον όμιλο Sibelco για…50 χρόνια 1.700 στρέμματα στην περιοχή Αυλών και Γουλών Σερβίων-Για αναζήτηση, έρευνας και εκμετάλλευσης χουντίτη – υδρομαγνησίτη – μαγνησίτη

από το Kozanimedia.gr

Με δύο διαφορετικές υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα

Την παραχώρηση, για…50 χρόνια, στον όμιλο Sibelco,  1.700 στρεμμάτων στην περιοχή Αυλών και Γουλών Σερβίων, για αναζήτηση, έρευνας και εκμετάλλευσης χουντίτη – υδρομαγνησίτη – μαγνησίτη ενέκρινε, με δυο  διαφορετικές

υπουργικές αποφάσεις ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

Η σχετική, σημαντική για την περιοχή, είδηση δημοσιεύεται στη στήλη “Over the counter” του www.newsbomb.gr.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα “O βελγικός Όμιλος της Sibelco, με παράδοση 150 ετών στον τομέα των βιομηχανικών ορυκτών, είναι μια παγκόσμια επιχείρηση που λειτουργεί 118 εγκαταστάσεις παραγωγής σε 31 χώρες και απασχολεί περισσότερα από 5.000 άτομα προσωπικό. Η Sibelco έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 2006, όταν και εξαγόρασε την βορειοελλαδική μεταλλευτική εταιρεία ΜΕΒΙΟΡ. Η Sibelco Ελλάς Ανώνυμος Μεταλλευτική Εταιρεία δραστηριοποιείται στην εξόρυξη, επεξεργασία, διάθεση και εμπορία μεταλλευτικών ορυκτών. Η εταιρεία κατέχει την νόμιμη εκμετάλλευση των μεταλλείων χουντίτη –υδρομαγνησίτη στην περιοχή της Νεράϊδας Κοζάνης, που βρίσκονται τα μοναδικά κοιτάσματα του σπάνιου μεταλλεύματος που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ο τζίρος της Sibelco Ελλάς δεν ξεπερνά ετησίως τα 3 εκατ. ευρώ, όταν ο τζίρος της μητρικής Sibelco Group ξεπερνάει το 1,6 δισ. ευρώ ετησίως. Αναφερόμαστε στην Sibelco Ελλάς διότι προ ημερών , με δύο διαφορετικές υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, παραχωρήθηκε στην εταιρεία δικαίωμα μεταλλειοκτησίας, ήτοι δικαίωμα αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης χουντίτη – υδρομαγνησίτη – μαγνησίτη και άλλων μεταλλευτικών ορυκτών στην περιοχή Αυλών και Γουλών της Κοζάνης, συνολικής έκτασης 1.700 στρεμμάτων. Το εντυπωσιακό είναι πως σύμφωνα με την υπουργική απόφαση η παραχώρηση αυτή θα ισχύει για μία πεντηκονταετία, με δυνατότητα επέκτασης! Ευχόμαστε να γίνει παραγωγική χρήση του εν λόγω δικαιώματος μεταλλειοκτησίας, ώστε τα 16 συνολικά άτομα που απασχολεί σήμερα η Sibelco Ελλάς να δεκαπλασιασθούν”.

Περισσότερα εδώ

 

 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος να ενημερώσει κατοίκους και δημοτικό και τοπικό συμβούλιο; Ο δήμαρχος; Ο πρόεδρος Μπουκουβάλας; Αυτοί κάνουν δηλώσεις μόνο για άσχετα πράγματα! Άλλωστε μπορεί να μην είχαν πάρει χαμπάρι! Και μακάρι να μην έχουν πάρει χαμπάρι γιατί αυτό δείχνει απλά ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. Εάν όμως ξέρουν και το ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ από το δημοτικό συμβούλιο και τους κατοίκους που δεν έχουν καμία ενημέρωση τότε δεν είναι απλά ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. Είναι και ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΨΗ!!!! Αλήθεια έχει δίπλωμα ξεναγού ο Μπουκουβάλας; Γιατί η πρόξενος δεν ξεναγηθηκε στα κάστρα σαν φίλη του αλλά σαν προξενος!

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα ξέρει ο πρόεδρος και δεν κάνει ποτέ λάθος. Αυτός δεν είναι πρόεδρος, ο πάπας με το αλάθητο είναι!
Σε λίγο θα πουλάει και συγχωροχάρτια.

Ανώνυμος είπε...

O Περιφερειάρχης οφείλει να ενημερώσει. Αλλά μήπως θα πήρε και αυτός είδηση τι κάνει η Αθήνα. Δεν πρόλαβε. Είχε να πάει στα λουλούδια του Λιβαδερού.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλες επενδύσεις σε μικρά μέρη χωρίς να ξέρουν τίποτα οι τοπικές κοινωνίες. Κατάντια. Ποιος θα σταματήσει τους επενδυτές; Ετοιμαστείτε για ανεμογενήτριες στο Καταφυγι και για καθρεφτάκια στον κάμπο Σερβίων. Από τη μεριά των Πετρανών γέμισε ο τόπος. Σειρά σας τώρα και Σέρβια Βελβεντό. Στο αρδευτικό μην ξεχασετε να βάλετε μπεκάκια να δροσίζετε τα χωράφια που θα ψήνονται από τη ζέστη των φ/β. Αλλά η περιφέρεια σας στηρίζει. Σε όλα τα φ/β η Επιτροπή Περιβάλλοντος ψηφίζει εναντίον και την άλλη μέρα οι εργολάβοι ξεκινούν να τα στήνουν. Ελλάς το μεγαλείο σου.

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Αλλά ο μουσουρουλης είναι....ρεχαγκελκαι όπως λέει ο άρχοντας "δεν έχει αμιάντου στα Μαβε τώρα"; Με τι άσχετους και ανίκανους μπλέξαμε ..... Υπομονη

Ανώνυμος είπε...

Μήπως... κοιμάσαι εσύ όρθιος και δεν το κατάλαβες. Η Δημοτική αρχή είναι ξύπνια και δημιουργική σε όλους τους τομείς, παράγει έργο και αναδεικνύει την ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα. Οι Δημότες είναι ικανοποιημένοι από την Δημοτική αρχή και την ίδια θα εκλέξει στις επόμενες εκλογές...

Ανώνυμος είπε...

Πές μας τώρα και ένα με τον Τοτό,χαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Η δημοτική αρχή είναι ξύπνια και δημιουργική σε όλους τους τομείς. Για να δούμε τι έκανε μέχρι τώρα
Μάλωσε με την κ. Χονδρογιάννη για τα Κάστρα και αντάλλαξαν δημόσιες τοποθετήσεις.
Έγινε ρεζίλι πανελληνίως για τις σεξιστικές αναφορές της που προκάλεσαν την δημόσια κατακραυγή της ΕΣΗΕΜΘ.
Έκανε μήνυση στην ΕΣΗΕΜΘ γιατί η ΕΣΗΕΜΘ βγήκε να υπερασπιστεί τα μέλη της από τις δημόσιες σεξιστικές αναφορές της δημοτικής αρχής.
Απαξίωσε τους υπαλλήλους του Δήμου και τους έπαιζε τις μουσικές καρέκλες στις θέσεις βάζοντας και βγάζοντας προϊσταμένους.
Η μία μετά την άλλη οι αποφάσεις για τις τοποθετήσεις των υπαλλήλων μετά από ένσταση των υπαλλήλων ακυρώνονται και τις παίρνει πίσω.
Η πανελλήνια ένωση των υπαλλήλων βγήκε και την κατήγγειλε
Έβρισε δημόσια πολίτες που δεν ήταν παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο
Έφυγαν οι δύο πιο ικανοί και μορφωμένοι δημοτικοί σύμβουλοι από το συνδυασμό και έχασε την δεδηλωμένη, διοικεί με 7.
Δεν μπορεί να περάσει καμία απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο και τα πάει όλα στην οικονομική επιτροπή.
Έβρισε δημοτικούς συμβούλους δημόσια σε συνεδρίαση
Αμα μπεις στη διαύγεια δεν έχει τιποτα αλλο από απευθείας αναθέσεις οι περισσότερες σε συγγενικά και φιλικά πρόσωπα
Χωρίς να προκληθεί επιτίθεται υβριστικά σε όποιον έχει αντίθετη άποψη
Μεγάλες επιτυχίες!

Το Προφίλ μας