Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Έληξε η θητεία των συντονιστών της Αποκεντρωμένης – Συνταξιοδοτήθηκε ο Βασίλης Μιχελάκης

Εδώ και 2 μέρες (Τετάρτη 25/5), έχει λήξει η πενταετής θητεία των Συντονιστών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε όλη τη χώρα, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί μετά από προκήρυξη της προηγούμενης κυβέρνησης. Προσωρινά, θα ασκούν καθήκοντα οι γενικοί Διευθυντές, μέχρι να αποφασίσει η σημερινή Κυβέρνηση τι μέλλει γεννέσθαι με το μελλοντικό μοντέλο διοίκησης των Υπηρεσιών.
Είναι πολλοί αυτοί που κατά καιρούς μιλούσαν για μεταφορά αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση ή την Κεντρική Κυβέρνηση, ενώ το προηγούμενο διάστημα φημολογούνταν μέχρι και κατάργηση των Δομών. Άλλωστε έχει ήδη νομοθετηθεί η μεταφορά των Δασαρχείων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Το άλλο σενάριο, είναι να συνεχίσει ως έχει ο θεσμός της Αποκεντρωμένης, όμως προς το παρόν δεν γίνει καμία ενέργεια νέας προκήρυξης των επικεφαλής των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων από τον αρμόδιο Υπουργό των Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.
Εν τω μεταξύ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, η λήξη της θητείας συμπίπτει με την αποχώρηση γενικώς από την Υπηρεσία του Βασίλη Μιχελάκη λόγω συνταξιοδότησης. Ο Πτολεμαϊδιώτης Συντονιστής, ο οποίος έχει θεμελιώσει εδώ και καιρό συνταξιοδοτικό δικαίωμα, προέβη στις διαδικασίες συνταξιοδότησης. Με ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε την 25η Μαΐου 2022, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης υπέγραψε την απόφαση σχετικά με την αυτοδίκαιη απαλλαγή από τα καθήκοντα του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Β. Μιχελάκη από τις 09-05-2022, μετά από κατάθεση δεύτερης αίτησης παραίτησης. Στην ίδια απόφαση αποφασίζεται ο ορισμός του Δημητρίου Γαζή (Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής, Περιβαλλοντικής και Αγροτικής Πολιτικής), ως ασκούντα καθήκοντα Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, από 10-05-2022 και μέχρι τον διορισμό του νεου Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.
Από εδώ και πέρα, αναμένεται να εκφραστούν οι κυβερνητικές προθέσεις. Σε κάθε περίπτωση, για να βγει καινούρια προκήρυξη, απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα, πιθανολογειται δε, πως είναι απίθανο η διαδικασία να ξεκινήσει μέσα στην προεκλογική χρονιά που ξεκινάει.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας