Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Εβδομάδας Κλιματικής Ουδετερότητας

Το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE), μαζί με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Κοζάνης, τη ΔΙΑΔΥΜΑ, την ΑΝΚΟ και άλλους φορείς, διοργανώνει την Εβδομάδα Κλιματικής Ουδετερότητας από τις 30 Μαΐου έως και τις 5 Ιουνίου 2022, με διάφορες δράσεις που θα λάβουν χώρα στην περιοχή. Η όλη εκδήλωση έχει την αιγίδα των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς και του Ευρωπαϊκού Κλιματικού Συμφώνου.

 

Συνοπτικά, οι δράσεις της εβδομάδας απευθύνονται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τοπικούς και εθνικούς, καθώς και σε όλους τους πολίτες της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας. Θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για καινοτόμα έργα και καλές πρακτικές που ήδη επηρεάζουν ή θα επηρεάσουν στο εγγύς μέλλον την περιοχή μας.

 

Οι θεματικές που θα αναλυθούν σε όλες τις ημέρες στα πλαίσια της Εκδήλωσης αφορούν τους θεματικούς άξονες:

·         Καθαρή ενέργεια σε αστικό περιβάλλον

·         Καθαρή ενέργεια στον αγροτικό τομέα

·         Αξιοποίηση υπολειμμάτων μονάδων βιοαερίου

·         Αγροτικά απόβλητα και η αξιοποίησή τους

·         Πράσινος και Κλιματικά Ουδέτερος Τουρισμός

·         Χρηματοδοτικά εργαλεία για την επίτευξη της Κλιματικής Ουδετερότητας και της Αξιοποίησης των Βιοαποβλήτων

·         Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα

 

 

 

Επιπλέον, το Σάββατο 4 και η Κυριακή 5 Ιουνίου είναι αφιερωμένες στους μικρούς μας φίλους γεμάτες με διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά και 2 δημιουργικά εργαστήρια, με τις εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Κήπο και στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, καθώς και δενδροφύτευση, που θα πραγματοποιηθεί σε χώρο της ΔΙΑΔΥΜΑ.

 

Στο Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα, που είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, θα αναλυθούν θέματα που αφορούν την Ενέργεια και την Κλιματική Ουδετερότητα, τις Μεταφορές και την Κινητικότητα, τη Διαχείριση Αποβλήτων και Υδάτων και την Έξυπνη και Ψηφιακή Μετάβαση.

 

Συνημμένα, θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα που αφορά το σύνολο των δράσεων που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κλιματικής Ουδετερότητας.

 

Αποτελεί τιμή και χαρά μας να σας υποδεχτούμε στις εκδηλώσεις μας.

 

Με τιμή,

Νικόλαος Ντάβος

Διαχειριστής

Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας