Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Παράκληση με Αρτοκλασία για τους διαγωνιζόμενους μαθητές στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο και στις πανελλήνιες εξετάσεις, στον Άγιο Διονύσιο εν Ολύμπω στο Βελβεντό.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Παράκληση με Αρτοκλασία για τους διαγωνιζόμενους μαθητές στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο και στις πανελλήνιες εξετάσεις, με την Ευχή του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, τελέσαμε (29-5-2022) στον Άγιο Διονύσιο εν Ολύμπω στο Βελβεντό. Έψαλαν: ο κ. Γιάννης Τζινίκος, ο κ. Γιώργος Σεραφείμ. Τηρήθηκε το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο.  

 

Η Παράκληση είναι ποίημα του αρχιμ. Ιωήλ Φραγκάκου (σημερινού Μητροπολίτου Εδέσσης) με τίτλο: ‘’Κανών Παρακλητικός εις τον Δεσπότην Χριστόν υπέρ των μαθητών των υποκειμένων εις εξετάσεις’’.

 

Στην Παράκληση προσήλθαν μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου Βελβεντού, γονείς, γιαγιάδες και παππούδες τους, δάσκαλοι, καθηγητές, η λυκειάρχης κ. Άρτεμις Σερδάκη, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου – Λυκείου κ. Κρυσταλλία Σταμάτη.

 

Μια φράση από την Ευχή της Παράκλησης: ‘’Κύριε Ιησού Χριστέ, … απέλασον απ’ αυτών (= των διαγωνιζομένων μαθητών-μαθητριών) πάσαν κακόνοιαν, αγνωσίαν, ραθυμίαν τε και απόγνωσιν. Φώτισον αυτών τον νουν εις το ειδέναι έκαστος την ορθότητα των σκέψεων και των γραφομένων αυτού εν ταις εξετάσεσιν… Αμήν.’’.

 

Ο Θεός μαζί σας, παιδιά. Στις εξετάσεις και στη ζωή σας όλη.

 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

31-5-2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας