Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Άρθρο του πρώην διευθυντού και ειδικού παθολόγου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΑΙΟΠΟΥΛΟΥ για το Μαιευτικό τμήμα του Κέντρου Υγείας Σερβίων

Αγαπητοί μου συμπατριώτες, χθές μόλις πληροφορήθηκα από έγκυρη πηγή, ότι το μαιευτικό τμήμα του Κέντρου Υγείας Σερβίων  θα πάψει να λειτουργεί, διότι και η μοναδική Μαία που υπηρετούσε έλαβε εντολή για μετακίνηση σε Κέντρο Υγείας κοντά στην Θεσσαλονίκη. 
Επειδή υπάρχει μία παράδοση του μαιευτικού τμήματος ακόμα από τον αείμνηστο γιατρό παθολόγο των Σερβίων κ. ΧΡΗΣΤΑΚΗ, έχω νομίζω και δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση ως 2ος γιατρός παθολόγος στην περιοχή μας  και υπηρετήσας  30 και πλέον χρόνια εκ των οποίων τα 3 περίπου στον πρώην Υγειονομικό Σταθμό και τα υπόλοιπα ως  Διευθυντής στο Κέντρο Υγείας να επισημάνω. Παλαιότερα υπήρχαν 3 Μαίες στο Κέντρο Υγείας και μία στο Αγροτικό Ιατρείο του Βελβεντού. Δεν θα γράψω για το σημαντικό έργο που έκανε το Κέντρο Υγείας με τις  μαίες και την παιδίατρο σε ολόκληρη την περιοχή. Παλαιότερα σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που παρευρέθηκα και  μου εδόθη ο λόγος, έκανα μία εισήγηση, προτροπή, τοποθέτηση και έκκληση. Φυλάξετε το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΝ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ. Τώρα κάνω μόνο μία παράκληση και έκκληση συγχρόνως προς όλους τους πολίτες της περιοχής μας συμπεριλαμβανομένης και τους πολίτες του ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ για να κάνουμε κάτι. Επίσης προς σύσσωμη την Δημοτική αρχή, συμπολίτευση και αντιπολίτευση καθώς και του Βελβεντού , Περιφέρεια να φροντίσουμε να μην κλείσει το Μαιευτικό τμήμα του Κέντρου Υγείας, διότι ότι κλείνει δεν ξανανοίγει. Είναι μία σημαντικότατη υπηρεσία για την άμεση και μακρόχρονη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας