Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το πρόβλημα με την ονομασία της Β.Μακεδονίας στο “Euro 2020” – “Έχουμε μία συμφωνία που πρέπει να τηρούμε με τα καλά και τα στραβά της. Θεωρώ αυτονόητο πως η άλλη πλευρά θα πρέπει να σέβεται κάποια πράγματα” – Βίντεο

από το kozanimedia.gr

O υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κοζάνη και πιο συγκεκριμένα στην Πανεπιστημιούπολη, στην περιοχή της ΖΕΠ, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ Συρίγος ανέφερε πως: “Κακώς κατά τη γνώμη μου υπεγράφη μια συμφωνία που δίνει τη δυνατότητα στην άλλη πλευρά να χρησιμοποιεί αποκλειστικώς τον όρο “Μακεδόνες”, την ώρα που δεν προβλέπεται να χρησιμοποιούν αυτό τον όρο οι Μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα έχουμε μία συμφωνία που πρέπει να τηρούμε με τα καλά και τα στραβά της. Θεωρώ αυτονόητο πως η άλλη πλευρά θα πρέπει να σέβεται κάποια πράγματα. Το στοιχειώδες είναι να ακολουθεί τους κανόνες είπαμε “Βόρεια Μακεδονία””.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας