Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Επαφές Γιώργου Δασταμάνη στην Αθήνα: Ο Δήμαρχος Γρεβενών συναντήθηκε με Στέλιο Πέτσα και Αλεξάνδρα Σδούκου

Με κεντρικό άξονα την υλοποίηση σημαντικών έργων και κομβικών παρεμβάσεων, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Οικονομικών-Διοικητικών Υπηρεσιών κ.Ματθαίο Αδάμο και Τεχνικών Έργων κ.Χρήστο Τριγώνη, βρέθηκε το διήμερο 24 και 25 Ιουνίου 2021 στην Αθήνα, πραγματοποιώντας συναντήσεις με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

 

Ειδικότερα, ο κ.Δασταμάνης επισκέφθηκε διαδοχικά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ.Στέλιο Πέτσα και τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Αλεξάνδρα Σδούκου, θέτοντας επί τάπητος τον αναπτυξιακό σχεδιασμό που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή.

 



Αναλυτικότερα, στη συνάντηση με τον κ.Πέτσα, παρουσία του Βουλευτή Γρεβενών κ.Ανδρέα Πάτση, δόθηκε το «πράσινο φως» για την άμεση εκταμίευση ενός πρώτου χρηματικού ποσού, ύψους 600.000 ευρώ, με σκοπό τη γρήγορη εκκίνηση της δημοπράτησης του έργου για την υδροδότηση της Κοινότητας Μεγάλου Σειρηνίου καθώς η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Γρεβενών (ΔΕΥΑΓ) έχει ήδη έτοιμη τη μελέτη κατασκευής του. Επιπλέον, συζητήθηκε διεξοδικά και το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και πιο συγκεκριμένα οι οκτώ εμπεριστατωμένες προτάσεις των 21 εκατομμυρίων ευρώ που κατέθεσε ο Δήμος Γρεβενών.

 

Ο Δήμαρχος Γρεβενών δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών το μείζον θέμα της υποστελέχωσης των Τεχνικών Υπηρεσιών που ταλανίζει όχι μόνο τον Δήμο Γρεβενών αλλά και όλους τους Δήμους της χώρας, καλώντας τον να ενισχύσει άμεσα την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.  

 

Εν συνεχεία ο κ.Δασταμάνης είχε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ.Αλεξάνδρα Σδούκου όπου η απολιγνιτοποίηση βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών. Τη συζήτηση απασχόλησε η ορθότερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση εμβληματικών έργων στην περιοχή των Γρεβενών, στο πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης, αλλά και η επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης των κορεσμένων δικτύων ηλεκτροδότησης που εντοπίζονται, κυρίως, στο βόρειο τμήμα του Δήμου.

 

Ιδιαίτερη νύξη έγινε επίσης και για το αίτημα της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με την παραχώρηση οικοπέδου της ΔΕΗ, το οποίο βρίσκεται στον χώρο της εμποροπανήγυρης, με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίησή του από τον Δήμο Γρεβενών.

 

 

 

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας