Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Καλαφάτης: «Την ευγνωμοσύνη μας στους γιατρούς και νοσηλευτές που ήταν στην πρώτη γραμμή του ακήρυχτου πολέμου με την πανδημία»

Το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του στην Δυτική Μακεδονία. Επισκέφθηκε,

επίσης, το μεσημέρι, το νοσοκομείο Καστοριάς.

«Επισκέφθηκα το νοσοκομείο «Μποδοσάκειο» για να μεταφέρω στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τη διοίκηση,  τους υπαλλήλους,  στους μαχητές που ήταν -και είναι- στην πρώτη γραμμή του ακήρυχτου πολέμου με την πανδημία, την ευγνωμοσύνη μας. Ξεπέρασαν τις αντοχές τους και έσωσαν συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν από τον ιό. Τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης μετά την επίσκεψή του στο “Μποδοσάκειο”. Επίσης, από το νοσοκομείο Καστοριάς, τόνισε: «Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι το μόνο ασφαλές αντίδοτο κατά της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός και θα πρέπει όλοι να παλέψουμε ώστε όσο γίνεται περισσότεροι συμπολίτες μας να εμβολιασθούν».

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών είχε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο, μετά την οποία δήλωσε: «Ήταν μεγάλη ευλογία για μένα η συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο. Στο επίκεντρο της συζήτησής μας ήταν τα έργα αποκατάστασης ζημιών σε Ιερούς Ναούς -σύμβολα της Δυτικής Μακεδονίας και οι προοπτικές ανάπτυξης του εκκλησιαστικού τουρισμού. Τον ευχαρίστησα προπάντων για τη συμβολή της Εκκλησίας στην άμυνα για την ανάσχεση του ιού. Και παρακάλεσα να συμβάλει στην ενημέρωση των συμπολιτών μας -των νέων που έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα, αλλά και των μεγαλύτερων που κινδυνεύουν περισσότερο- για την ανάγκη εμβολιασμού».

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, επισκέφθηκε ακολούθως τον Μεθοριακό Σταθμό κα το Φυλάκιο Νίκης, καθώς και τον Τελωνειακό Σταθμό και το Φυλάκιο Κρυσταλλοπηγής. Σε δηλώσεις του αναφορικά με τους ελέγχους εισόδου τουριστών από τις γειτονικές χώρες ανέφερε: «Είναι απολύτως κατανοητή η αγωνία η οποία εκφράζεται, όμως θα πρέπει να κάνουμε προσεκτικά βήματα. Έχουμε έναν εχθρό ο οποίος δεν σταματά να μεταλλάσσεται. Άρα, πρώτιστο μέλημά μας είναι η δημόσια ασφάλεια και η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας. Το άνοιγμα των συνόρων είναι μια εξίσωση που έχει πολλούς αγνώστους. Δεν σταματάμε ν΄ασχολούμαστε καθημερινά με το θέμα ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση».

Από την Καστοριά ο  κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό και ενθαρρυντικό σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο, όπως αυτή που περάσαμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να είναι ζωντανό το επενδυτικό πνεύμα στη Δυτική Μακεδονία, στη Μακεδονία και στη Θράκη. Είναι δε ενδεικτικό ότι στο πρόγραμμα που τρέχει στη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας - Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, υπάρχουν ουσιαστικά 17 προτάσεις επιχειρήσεων οι οποίες έχουν καταθέσει συγκεκριμένο πλάνο και θα ενισχυθούν με 55 εκ. ευρώ. Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση και μέσα από τον Τομέα Μακεδονίας Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, δεν πρόκειται ν΄αφήσει κανέναν πίσω. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι πάντα δίπλα στους πολίτες».







Στην Καστοριά ο κ. Καλαφάτης είχε συνάντηση με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικής Γούνας στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. 

Επισκέφθηκε ακόμη, επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες έχουν ενταχθεί στα χρηματοδοτικά προγράμματα τα οποία διαχειρίζεται η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Limneon Resort & Spa και ένα πολυτελές θέρετρο στην Καστοριά της εταιρείας Σ. ΣΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. Αμέσως μετά, ξεναγήθηκε στους χώρους της εταιρείας ΜΑΒΙΖ Α.Ε. στη Νεάπολη Κοζάνης, η οποία κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά προμήθειας τροφών για γουνοφόρα ζώα, όπου λειτουργεί μια πρωτοποριακή, πλήρως αυτοματοποιημένη και αποδοτική μονάδα παραγωγής ζωοτροφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας