Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 και ώρα 18:00

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 και ώρα 18:00 θα συνεδριάσει (με τηλεδιάσκεψη) το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα: 

1.      Εκμίσθωση του πρώην Οθωμανικού Σχολείου Σερβίων.

2.      Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021 βάσει των υπ. αριθ. 107/2021 και 126/2021 αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σερβίων.

3.      Διαπίστωση αναμόρφωσης προϋπολογισμού βάσει της υπ. αριθ. 118/2021 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σερβίων.

4.      Διαπίστωση αναμόρφωσης προϋπολογισμού βάσει της υπ. αριθ. 131/2021 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σερβίων.

5.      Περί πληρωμής υπολοίπου ποσού επιχορήγησης για δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού Σερβίων – Εκ νέου κατανομή υπολοίπου χρηματοδότησης

6.      Γνωμοδότηση Δικηγόρου για τη λήψη ή μη απόφασης σχετικά με την ενδοδικαστική συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς που προέκυψε από την με αριθμό ΑΓ341/04-08-2020 αγωγή της Ανώνυμης Τεχνικής Εταιρείας με την επωνυμία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» κατά των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης.

7.      Έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Κ.Δ.Α.Π. Βαθυλάκκου.

8.      Έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Κ.Δ.Α.Π. Λιβαδερού.

9.      Περί συζήτησης και λήψης απόφασης για τα «ΠΑΛΙΑ ΑΝΕΝΕΡΓΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ».

10.  Περί συζήτησης και λήψης απόφασης για την ύδρευση Τριγωνικού.

11.   Περί συζήτησης και λήψης απόφασης για την απένταξη των μελετών των αρδευτικών του δήμου από το ΕΑΠ του δήμου περιόδου 2012-2016.

12.  Περί συζήτησης και λήψης απόφασης για την αγορά ακινήτων στα Σέρβια.

13.   Περί συζήτησης και λήψης απόφασης για τον χαρακτηρισμό της Παλιάς Καστανιάς ως οικισμού ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

14.  Τροποποίηση της αριθ. 8-2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σερβίων σχετικά με τον ορισμό μελών Διοικητικού Συμβουλίου ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σερβίων».

15.  Επικαιροποίηση της 141-2005 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σερβίων.

16.  Διάθεση καυσόξυλων από το Ανταλλάξιμο δάσος για κάλυψη ατομικών αναγκών των κατοίκων της κοινότητας Τριγωνικού.

17.  Διάθεση καυσόξυλων από το Ανταλλάξιμο δάσος για κάλυψη ατομικών αναγκών των κατοίκων της κοινότητας Τρανοβάλτου.

18.  Έγκριση εγγραφών των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Σερβίων.

19.  Δωρεάν παραχώρηση χρήσης χώρου στο νεοσύστατο σύλλογο με την επωνυμία «Σύλλογος Παραγωγών Π.Ε. Κοζάνης».

20.  Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου .

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

 

Νικόλαος ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενοικίαση του τουρκικού σχολείου που; Με 100 ευρώ στο πανεπιστήμιο; Το κτήριο έχει άδεια ΞΕΝΩΝΑ
Αγορά κτηριων στα Σέρβια;;;;;;; Μετά τις ανοιχτές πισίνες θα έχουμε και κουφάρια οικοδομές;;;
Στο μεταξύ όλοι αποφεύγουν να αγοράσουν κτήρια ο δήμος Σερβίων θέλει να αγοράσει
Αλήθεια το παλιό κτήριο της αστυνομίας γιατί δεν το χρησιμοποιείτε και θέλετε να αγοράσετε κτήρια; Για ποιον λόγο τα θέλετε;

Ανώνυμος είπε...

Η Δημοτική αρχή αξιοποιεί όλα τα ανενεργά κτίρια και προβαίνει σε σχετικές ενέργειες ενοικιάσεως. Το οθωμανικό κτίριο παραχωρειτε συμβολικά στο Πανεπιστήμιο Δυτ Μακεδονίας, για χρήση και με την προοπτική δημιουργίας σχολής φυτικής παραγωγής. Ως προς το κτίριο του ειρηνοδικειου, έχει ζητηθεί από το Υπουργείο δικαιοσύνης η ευγενική παραχώρηση του, για την μετά στέγαση του τοπικού ΑΤ.

Ανώνυμος είπε...

τί θα πει "συμβολικά"; Τζάμπα δηλαδη; Για ποια χρήση; Σε τί θα χρησιμεύει;

Ανώνυμος είπε...

Άλλος επιστήμονας ανορθόγραφος! Εσύ γράφεις τα δελτία τύπου του Δήμου; καταλάβαμε... Χαχαχαχαχ

Ανώνυμος είπε...

Το 20. θα έπρεπε να είναι πρώτο. Ούτε που θα προλάβουν να φτάσει στο 20 κι ο καημένος ο άνθρωπος θα περιμένει κάνα χρόνο μέχρι να συζητηθεί το αίτημά του.

Ανώνυμος είπε...

Η Μεταστέγαση του ΑΤ τι σχέση έχει με τον δήμο; ανήκει η αστυνομία στον δήμο; Ρε τι ακουμε. Άσε που τους το έχουν δώσει καιρό τωρα. Σχολή πανεπιστημιακη στο τουρκικό σχολείο; Χαχαχαχαχαχα . με προοπτική να δημιουργηθεί; ούτε καν σαν σκέψη δεν ειναι. Πιο πριν ο Κίτσος έλεγε για μεταπτυχιακό χαχαΧαχαχαχαχα ρε νομίζετε ότι μιλάτε στο παρεάκι σας; Και ποια κτήρια θέλετε να αγοράσετε όταν υπάρχουν κενά κτήρια όπως το παλιό δίπλα στο ΚΑΠΗ;

Ανώνυμος είπε...

Πως πάνε τα έργα προχωράνε στα Σέρβια? Ας μου πει κάποιος ποια έργα γίνονται τώρα γιατί μένω Αθήνα. Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη συνήθεια σας, είναι η ειρωνεία σας, προς την δημοτική αρχή. Πρέπει να καταλαβεται Ότο υπάρχει σχεδιασμός από την δημοτική αρχή για αξιοποίηση όλων των κτιρίων, με αγορές που θα γίνουν στο πλαίσιο της διαφάνειας. Κάθε αγορά ακινήτου, είναι προς το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών μας. Το παλιό κτίριο του Γυμνασίου έχει καθαριστεί εσωτερικά και εξωτερικά και θα στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου, που τώρα είναι σε ενοικιαζομενους χώρους. Για το οθωμανικό κτίριο, που δεκαετίες ήταν εγκατελειμενων, ήρθε ο καιρός να αξιοποιηθεί και δίνεται στο πανεπιστήμιο Δυτ Μακεδονίας για πολλαπλή χρήση.

Ανώνυμος είπε...

Τι ακριβώς νοικιάζει ο δήμος για εγκατάσταση υπηρεσιών; Μόνο τα ΚΕΠ. Που είναι πιστοποιημένοι χώροι. Αλλά είστε τόσο ΑΣΧΕΤΟΙ. Και πρέπει να είναι κάποιος παντελώς ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΑΖΟΝΑΣ για να λέει από τη μια ότι θα αγοράσει κτήρια ,λεφτά υπάρχουν άλλωστε οι δημότες χρεώνονται για, και από την άλλη να παραδίνει το πιο ιστορικό κτήριο του δήμου στο πανεπιστημιο που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Συνέχισε πάντως 9=28 να σχολιάζεις. Αναδεικνύεις την ασχετοσυνη της δημοτικής αρχής και το επίπεδο της παρέας. Δυστυχώς ο δήμος μετατραπηκε σε πειραματικό πεδίο μιας παρέας. Να μην ξεχάσεις την άλλη φορά να μας πεις για την αξιοποίηση μέσω χυτά αμιάντου ανοιχτών πισινών και φυσικά για τα αιολικά και το ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΙΑΝΗΣ. Να δώσω τα συγχαρητήρια και στον ΣΥΡΙΖΑ και την τοπική της ΝΔ για την προσφορά τους στον τόπο.....

Ανώνυμος είπε...

Πάρτε ένα λεξικό εκεί στο δήμο να γράφετε τουλάχιστον σωστά ορθογραφημένα γιατί η γραμματική και το συντακτικό πάνε περίπατο σε κάθε κείμενο.

Ανώνυμος είπε...

Για να μας πει ο κολαουζος η διαφάνεια θα είναι όπως με την απόφαση της οικονομικής επιτροπής δηλαδή του δημάρχου να αγορασει ο δήμος ανοιχτές πισίνες ιδιωτικής επιχείρησης; Η όπως με την προσπάθεια να μεταφερθούν τα ΚΤΕΛ σε χώρο που συμπτωματικά ανήκει σε άτομο από το παρεάκι; Η όπως με το καμμένο σχολειο που θα το έπαιρνε το πανεπιστήμιο για στέγαση μεταπτυχιακου τώρα λένε για σχολή από παραμύθια καλά παμε θα είστε όπως η παρένθεση στο γελοίο λογότυπο. Παρένθεση

Ανώνυμος είπε...

Όταν το βασικό προεκλογικό σύνθημα του Κιτσάρα ήταν : Μπορεί ο Δήμος Σερβίων να γίνει ένα Σύγχρονος Ευρωπαϊκός ουσιαστικά μας έδειχνε όλες του τις ‘’Αγνές’’ προθέσεις για το πώς θα μπορούσε να κινηθεί για την εξεύρεση χρημάτων. Όχι δεν συγκρούστηκε με το σάπιο και αρρωστημένο καθεστώς αλλά ουσιαστικά ευθυγραμμίστηκε με το πελατειακό καθεστώς της Ελληνικής πολιτικής Σκηνής το οποίο αποβλέπει στην ολική διάλυση της Ελλάδας. Έτσι από την πρώτη στιγμή ο Κιτσάρας έκανε κάλεσμα σε ΜΚΟ για να φέρει λαθρομετανάστες στον Δήμο ή αλλιώς οικονομικούς επενδυτές, στη συνέχεια αφού δεν τον βγήκε το κάλεσμα και αφού έκανε σούπα την ιστορία των Ελλήνων προσφύγων με αυτών των ριψάσπιδων λαθρομεταναστών προσπάθησε να φέρει δήθεν παιδιά ασυνόδευτα στα Δημοτικά σχολεία των Σερβίων τάχα τον είχε πιάσει ο πόνος και σε αυτή την περίπτωση των αποδοκιμάσανε οι γονείς, εισηγήθηκε την Δημιουργία ΧΥΤΑ Αμιάντου στο Μικρόβαλτο, με το θέμα των ΑΠΕ ανεμογεννήτριες και πινελάκια κρατά ουδέτερη στάση και φυσικά ο ίδιος δηλώνει στα τοπικά ΜΜΕ ότι οι πόρτες των υπουργών για τον Δήμο μας είναι κλειστές. Διαδίδει παντού ότι τα ταμεία του Δήμου γέμισαν και δεν λέει ότι ο Γιατρός του άφησε καταθέσεις πάνω από 2.000.000 ευρώ μιας και ο ίδιος δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, επιπλέον πανηγυρίζει ότι η ΔΕΗ κατόπιν ενεργειών του διέγραψε ένα τεράστιο χρέος ενώ η ΔΕΗ έχει διαγράψει χρέη στους περισσότερους Δήμους της Χώρας. Και ποιο είναι τελικά το έργο του? Μα φυσικά η καθαριότητα των ιδιωτικών οικοπέδων μέσα στην πόλη, και οι πρίζες φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Έγινε ο Δήμος μας Πανελλαδικά ρεζίλη με την τιμωρία του οικονομικού υπαλλήλου και φυσικά ο Κιτσάρας οραματίζετε ο Δήμος μας να παρέχει στους πολίτες πιστοποιημένες υπηρεσίες iso. Λίγος καιρός έμεινε, που θα πάει θα περάσει.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το παραμύθι σου 18.28. Πόσες ώρες ύπνου χρειάστηκες για να γράψεις αυτό το ανούσιο αφήγημα. Όταν θα κάνεις κριτική στον δήμαρχο, θα τον προσφωνεις με το όνομα του και όχι με τον όρο... Κιτσαρα. Αυτό είναι το επίπεδο του του πολιτικού σου διαλόγου, σαν να βρίσκεσαι στην... Αφρική!!!

Ανώνυμος είπε...

Το iso είναι πεταμένα λεφτά γιατί προβλέπεται οι δήμοι να έχουν τμήμα εσωτερικού ελεγχου

Ανώνυμος είπε...

Και πού ακριβώς έμαθε πως λειτουργεί ένας ευρωπαϊκός δήμος; Βρε γέλια που κανουμε

Ανώνυμος είπε...

Που ακριβώς είδε και ξέρει από ευρωπαϊκούς δήμους ο Ελευθερίου; Ξέρει μήπως εάν εκεί βγάζουν ανακοινώσεις οι δημοσιογράφοι εναντίον δημάρχου και προέδρου δημοτικού συμβουλίου; Πάντως είναι ενδιαφέρον ότι κάποιος ισχυρίζεται ότι ο Ελευθερίου κάνει.....διαλογο

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Μπορούν τα μαγαζιά που είναι επί της 117 Εθνομαρτύρων να κάνουν παρεμβάσεις σε ότι αφορά την αισθητική της εν γένει ανάπλασης της πόλης;Αν την έκαναν ήδη από πού πήραν άδεια;Πέρυσι κάποιοι κόψανε και δένδρα,η Δημοτική αρχή τι έκανε;Έτσι για να μπούνε τα πράγματα στην θέση τους και ότι ισχύει να ισχύει για όλους τους Δημότες.Με το μαλακό Ελευθερίου,μή γίνεις και κακός στο τέλος.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο λίγο ψάξιμο στο σάιτ του δήμου έχει την εσωτερική οργάνωση που αναφέρει τμήμα εσωτερικού ελέγχου με ΦΕΚ 5996 2020 αλλά στα σάιτ του δήμου πάλι που γράφει τις θέσεις των υπαλλήλων σε αυτήν την θέση δεν γράφει κάποιον υπάλληλο. Άρα γιατί δεν βάζουν εκεί υπάλληλο;

Ανώνυμος είπε...

Αν κόπηκαν δένδρα σημαίνει ότι δεν έχουμε Δήμαρχο,τόσο απλά,γίνεται; Ναί γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν έχεις περάσει ποτέ την γέφυρα,για να δεις στις πόλεις τι γίνεται απο παρεμβάσεις στους έξω χώρους. Εννοείται πως μπορείς να κάνεις παρεμβάσεις, ο χώρος είναι νοικιασμένος απο τα καταστήματα.

Ανώνυμος είπε...

σοβαρά; Ναι να βάλεις μια σόμπα μπορείς. Να κόψεις δέντρα η να βάλεις σταθερή κατασκευή όχι
Αλήθεια μια και το λες ότι έχουν νοικιάσει χώρους έχουν πληρώσει ποτέ δημοτικό φόρο; Γιατί κάτι μου λέει ότι ποτέ δεν ασχολήθηκε κάποιος και ο μόνος που ασχολήθηκε ένα πουλάκι μας είπε ότι τιμωρηθηκε

Ανώνυμος είπε...

Εσύ πρωτευουσιάνε που τα ξέρεις όλα το κόψιμο των δένδρων,η τοποθέτηση σύτας πλαστικής με έντονο φωτισμό στα κάγκελα και η αδύνατη μετακίνηση πεζών στο πεζοδρόμιο λόγω καθισμάτων και συνωστισμού πελατών,είναι νόμιμα;Αν ναί τότε όλα τα καταστήματα επί της 117 Εθνομαρτύρων να κάνουν τα ίδια.Δεν θα μείνει ούτε ένα δένδρο,θα βάζει ότι θέλει ο καθένας στα κάγκελα με ότι χρώμα θέλει και στο φινάλε δεν θα μπορεί κανένας να βαδίζει στα πεζοδρόμια.

Το Προφίλ μας