Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Δήμος Κοζάνης: Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες προώθησης των τοπικών προϊόντων - 2η B2B συνάντηση επιχειρήσεων Εισερχόμενα


Τα προϊόντα των παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών, που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Κοζάνης, χαρακτηρίζονται από την υψηλή ποιοτική τους αξία, αλλά και την περιορισμένη διείσδυση στην εσωτερική αγορά.

Στο  διατροφικό καλάθι των καταναλωτών, όλο και περισσότερο βρίσκουν θέση ποιοτικά επώνυμα

προϊόντα, υψηλής διατροφικής αξίας. Τέτοια είναι και τα χαρακτηριστικά των προϊόντων των τοπικών μας επιχειρήσεων, που πιστεύουμε ότι πρέπει να ενισχυθεί η παρουσία τους στα ράφια των καταστημάτων αλλά και στα μενού των τοπικών εστιατορίων.

Οι καταναλωτές τείνουν να αποκτούν ανησυχίες για προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών με πρώτες ύλες οι οποίες συγκεντρώνονται από μακρινές χώρες και ηπείρους, με πολλαπλές ανθρώπινες επαφές και με πολυήμερες μεταφορές. Η προτίμηση τοπικών ποιοτικών προϊόντων, πρέπει να ενισχυθεί, να ενθαρρυνθεί η σύνδεση και η κατανόηση του κοινού με τους τοπικούς επιχειρηματίες.

Ο Δήμος Κοζάνης, λαμβάνει πρωτοβουλία η οποία γίνεται όλο και πιο επίκαιρη, για την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων,  στην εσωτερική μας αγορά, διοργανώνοντας τη 2η Συνάντηση Επαγγελματιών του Κλάδου Τροφίμων και Ποτών (Β2Β) την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, στις 18.00 στο χώρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

Η εν λόγω πρωτοβουλία έχει ως στόχο την γνωριμία των παραγωγών τοπικών προϊόντων των παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο με συστηματικούς αγοραστές χονδρικής (σούπερ μαρκετ, παντοπωλεία, εστιατόρια).

Για την ενίσχυση αυτή της προσπάθειας, ο Δήμος Κοζάνης διοργανώνει επαγγελματικές συναντήσεις B2B (business-to-business)των τοπικών επιχειρηματιών  με στελέχη των σούπερ μάρκετ, στοχεύοντας στη μεταξύ τους γνωριμία και στην ανάπτυξη συνεργασιών. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, 17.30 με 21.30, στο χώρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

Παρακαλούμε να συμμετέχετε στην προσπάθεια αυτή, η οποία θεωρούμε ότι μπορεί συμβάλλει στη συνολική τόνωση της τοπικής οικονομίας, αποστέλλοντας μας σχετική δήλωση συμμετοχής με μήνυμα σας στο mail: doled@kozanh.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας