Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Σ. Καλαφάτης: Η Δυτική Μακεδονία είναι προορισμένη να αλλάξει πρόσωπο και θα αλλάξει

Η Δυτική Μακεδονία είναι προορισμένη να αλλάξει πρόσωπο και θα αλλάξει.” τόνισε ο υπ. Μακεδονίας – Θράκης Σ. Καλαφάτης σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια της επισκεψής του στην Κοζάνη. 

Ο Υπουργός υπογράμμισε ακόμα ότι η Δυτική Μακεδονία στηρίχθηκε στη διάρκεια της πανδημίας με παρεμβάσεις άνω των 283

εκατ. ευρώ και απέκτησε τα σχέδια που την οδηγούν σε ένα καλύτερο αύριο. Επεσήμανε ακόμα σε ότι αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

“Ξεκινά η κατασκευή του βόρειου τμήματος του Ε65 που θα την βγάλει από την απομόνωση.
-Τρέχει το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, που θα αλλάξει το αναπτυξιακό της υπόβαθρο και θα φέρει 1.400 θέσεις εργασίας περισσότερες από αυτές που θα χαθούν.
-Υλοποιούνται στον αγροτικό τομέα έργα που ξεπερνούν τα 925 εκ. ευρώ
-Δρομολογούνται, στο επόμενο τρίμηνο, αρδευτικά έργα στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας.
-Αναβαθμίζονται οι υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης σε Φλώρινα, Εορδαία, Σιάτιστα.
-Βρίσκονται σε εξέλιξη 17 έργα αποκατάστασης και πολιτιστικής ανάπτυξης.

“Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει στην πράξη ότι έχει στην καρδιά της τη Μακεδονία.” κατέληξε ο κ. Καλαφάτης.

Η πρώτη μέρα της επίσκεψης του Υπουργού στην Κοζάνη, ολοκληρώνεται με διαδοχικές συναντήσεις, αυτοδιοικητικών, φορέων και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων.

Νωρίτερα το μεσημέρι βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών, δηλώνοντας την στήριξή του στο πασίγνωστο προϊον στην Ελλάδα κ το εξωτερικό. Στο επίκεντρο πάντως των συναντησεων η πανδημία, η μετάβαση απο τον λιγνίτη, ο Ε65 πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός.


Ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης ξεκίνησε την διήμερη περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονια από την Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης.

Στην συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη κ. Παύλο ο Υπουργός εξήρε την προσπάθεια και τον αγώνα που δίνει για να εμβολιαστεί το ποίμνιο του, ζητωντας την περαιτέρω συνεργασία ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων στην περιοχή. Ο κ. Καλαφάτης θα συνεχίσει την περιοδεία του σύμφωνα με το πρόγραμμα, τονίζοντας ότι στόχος της επίσκεψης είναι η συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς αλλά κ το τοπίο που διαμορφώνεται για την επόμενη μέρα της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας