Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Στον Πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρτικής Εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση πιθανής διάπραξης αδικημάτων από τον πρώην υπουργό κ. Νικόλαο Παππά

Στον Πρόεδρο της Βουλής παραδόθηκε σήμερα το Πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρτικής Εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που πιθανά έχουν διαπραχθεί από τον πρώην υπουργό κ. Νικόλαο Παππά, από  τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Σταύρο Κελέτση, τον Αντιπρόεδρο κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο και τον Γραμματέα κ. Αναστάσιο Μπαρτζώκα.

Ο κ. Σταύρος Κελέτσης παραδίδοντας το Πόρισμα τόνισε:



«Σε εκτέλεση της, από 20 Μαρτίου 2021, απόφασης της Ολομέλειας, σας παραδίδουμε το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, η οποία συστάθηκε για τη διενέργεια Προκαταρτικής Εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που πιθανά έχουν διαπραχθεί από τον πρώην υπουργό κ. Νικόλαο Παππά. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για το γεγονός ότι στηρίξατε τις εργασίες της Επιτροπής, μας δώσατε την παράταση την οποία χρειαστήκαμε προκειμένου να ολοκληρώσουμε το έργο μας.

Από την πλευρά μας, τόσο το Προεδρείο αλλά και όλη η Επιτροπή, κάναμε ευσυνείδητα το καθήκον μας, τηρήσαμε απόλυτα ως Προεδρείο τον Κανονισμό της Βουλής, διότι πιστεύω ότι έχουμε μια τεράστια ευθύνη οι βουλευτές να σεβόμαστε τον Κανονισμό πρώτα απ’ όλα και, φυσικά, στην συγκεκριμένη περίπτωση, και την Ποινική Δικονομία και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διότι όπως ξέρετε αυτή η Επιτροπή είναι μια ιδιόρρυθμη -sui generis- Επιτροπή, η οποία κάνει ένα έργο το οποίο είναι κατ’ εξαίρεση σε σχέση με το Κοινοβουλευτικό έργο που επιτελούν οι Επιτροπές της Βουλής. Σας το παραδίδουμε προκειμένου από εκεί και πέρα να καθορίσετε εσείς την πορεία της υποθέσεως με βάση τον Κανονισμό.»

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας παραλαμβάνοντας το Πόρισμα υπογράμμισε:

«Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε, εσάς και τα μέλη της Επιτροπής και παρακαλώ να διαβιβάσετε σε όλα τα μέλη της Επιτροπής τις ευχαριστίες μου για την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών της. Πράγματι, ο ρόλος της Επιτροπής είναι ρόλος που προσομοιάζει με τα καθήκοντα του εισαγγελέως Πρωτοδικών, ενός πολυπρόσωπου εισαγγελέως Πρωτοδικών. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά την επίδοση του Πορίσματος είναι ότι θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, θα διανεμηθεί στα κόμματα και στους συναδέλφους  βουλευτές και εν συνεχεία θα ορίσουμε την ημερομηνία συζήτησης του Πορίσματος στην Ολομέλεια. Η έγκαιρη εκ μέρους σας ολοκλήρωση των εργασιών, αξιοποιώντας και την δοθείσα από την Ολομέλεια παράταση, διευκολύνει όλες τις εν συνεχεία εξελίξεις, οι οποίες θα γίνουν με βάση πάντα τον Κανονισμό της Βουλής.»

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας