Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Η Ταξική Συσπείρωη για τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

 ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.

 Έκλεισαν οι εκλογικές διαδικασίες του εργατικού κέντρου Κοζάνης και με την συγκρότηση του προεδρείου. Όσο και αν δεν πήραν είδηση οι εργαζόμενοι, γιατί όπως συνήθως, έγιναν χωρίς αυτούς, υποτίθεται για αυτούς.

Τα αποτελέσματα είναι τα εξής: 9 έδρες η κυβερνητική ΔΑΚΕ, 4 ΕΔΡΕΣ η ΠΑΣΚΕ -ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΙ 2 η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΩΤΗΤΑ ΠΑΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ καμία έδρα.

Στην συγκρότηση του προεδρείου τις θέσεις τις πήρε όλες η ΔΑΚΕ, εκτός του αντιπροέδρου και έφορου

Τόσο τα αποτελέσματα όσο και η όλη διαδικασία, προσφέρονται για συμπεράσματα που έχουν συνδικαλιστική και πολιτική σημασία για όλους τους εργαζόμενους.

 

Σε μια εποχή που κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν εξαπολύσει ανηλεή επίθεση στα εισοδήματα και εργατικά δικαιώματα η περιοχή μας μετατρέπεται σε σύγχρονο Νταχάου, η κυβερνητική παράταξη στο εργατικό κέντρο με πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές παίρνει την απόλυτη πλειοψηφία για να μπορεί να στηρίζει ανενόχλητη τις κυβερνητικές επιλογές.

πρώην εχθροί μέχρι εσχάτων που στο προηγούμενο συνέδριο είχαν δικαστικές και συνδικαλιστικές διαμάχες χαρακωμάτων ( οι περισσότεροι από το σωματείο ΕΝΩΣΗ) ενώθηκαν εις σάρκα μία - κυβερνητικοί πλέον γάρ γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια πρώην συνεργάτες, για μια, δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο.

 

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ καιροσκοπικά συνεργάστηκε με την ΠΑΣΚΕ και αυτοί για μια, δύο θέσεις, πουλώντας το παραμύθι του αντίπαλου δέους στην ΔΑΚΕ, ενώ σε όλα τα συνδικαλιστικά επίπεδα την προηγούμενη περίοδο είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, δείχνοντας ξεκάθαρα για πού το πάνε.  

Μόνο που ξέχασαν ή ήθελαν να ξεχάσουν, πως σε καιρούς αντιδημοκρατικούς και αντεργατικής λαίλαπας, με καθεστωτικού τύπου Πλειοψηφίες στους αντιπάλους με επαγγελματίες και μαϊμού  συνέδρους,  οι παραδοσιακές θεσμικές συμφωνίες για μοίρασμα θέσεων στο προεδρείο και η αλληλο ψήφιση μεταξύ των παρατάξεων, - σε αυτό συμμετείχε και το ΠΑΜΕ, πάνε περίπατο.

 

 

Οι σύνεδροι του Συνδικάτου ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη»  και υποψήφιοι της ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ για ακόμα μια φορά εκπροσώπευσαν με εντιμότητα, αξιοπρέπεια και ταξική συνείδηση τους συνάδελφους που πραγματικά εκπροσωπούν. Αντέχοντας όποιες πιέσεις και επιθέσεις. Κάτι που αναγνωρίζεται όλα αυτά τα χρόνια από εχθρούς και φίλους.

Να γνωρίζουν οι κύριοι του Προεδρείου όσα και συγχαρητήρια και πανηγυρισμούς να λάβουν από βουλευτές και στελέχη του κυβερνητικού κόμματος. Η οργή των εργαζομένων και ο αγώνας θα συνεχιστεί όσα «ταμπούρια» εργατικά κέντρα να έχουν δεν θα μπορέσουν να γλιτώσουν την ήττα.

 

ΔΣ ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη’

ΕΕ «Ταξικής Συσπείρωσης Εργατικού Κέντρου Κοζάνης»|                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας