Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Συνάντηση της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων με το δήμαρχο Κοζάνης: Προς ψήφιση στο Δ.Σ. το «Σχέδιο Δράσης για την ένταξη της ισότητας των φύλων στο Δήμο Κοζάνης»

Ζητήματα πολιτικών Ισότητας των Φύλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους  η γενική γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Γιάννα Χορμόβα,  με το  δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, την Πέμπτη 24 Ιουνίου, στο Δημαρχείο.

Στη συζήτηση παρέστησαν η πρόεδρος του Δ.Σ. Κοζάνης & πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Νούλα Τουμπουλίδου,

ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας Γρηγόρης Τζουμερκιώτης, καθώς και καθώς και ο υπεύθυνος του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κοζάνης, Δημήτρης Λεούδης.

Στο περιθώριο της συνάντησης η κ. Χορμόβα αναφέρθηκε στους βασικούς πυλώνες του Eθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, που περιλαμβάνει ενιαία πρωτόκολλα αντιμετώπισης της κακοποίησης, αλλά και δράσεις ανάδειξης του MeTooGreece.

Επιπλέον, η γενική γραμματέας αναφέρθηκε στην προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων με σεμινάρια ενδυνάμωσης και κατάρριψης των στερεοτύπων για άνδρες και γυναίκες, ενώ επεσήμανε και τη δημιουργία Ψηφιακού Χάρτη Ισότητας, όπου θα αναρτώνται οι  εκδηλώσεις των δήμων, ώστε να υπάρχει κοινή δεξαμενή γνώσης.

Ο κ. Μαλούτας αναγνώρισε την αξία της δημιουργίας του ΨηφιακούΧάρτη, ενώ υπογράμμισε τη σημασία υλοποίησης ενεργειών στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης των γυναικών στην αγορά εργασίας. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα υψηλά ποσοστά ανεργίας της περιοχής,καθώς και στο χαμηλό ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας και τη βαρύτητα της δράσης ένταξης, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της μετάβασης στην απολιγνιτοποίηση.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, παρουσιάστηκε στη Γενική Γραμματέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των   Φύλων, το προσχέδιο του «Σχεδίου Δράσης για την ένταξη της ισότητας των φύλων στο Δήμο Κοζάνης», το οποίο προετοιμάστηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κοζάνης και μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας θα προταθεί προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης.

Το Σχέδιο Δράσης, που απορρέει ως μια δέσμευση του Δήμου Κοζάνης από την υπογραφή της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες», καθορίζει τις προτεραιότητες, τις ενέργειες και τα μέσα που θα υιοθετηθούν για την επίτευξη της συμπερίληψης της διάστασης του φύλου στην πολιτική και στη λειτουργία του Δήμου Κοζάνης, προωθώντας τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων για την επίτευξη της πραγματικής ισότητας στην πράξη.

 

 

 

 

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τιιιιιιιι; Δεν το έκανε μόνο ο Δασκαλος; Ο δήμαρχος που σέβεται κάθε άποψη, ο δημοκρατικός, ο φεμινιστης ΑΡΚΕΙ να είσαι ψηφοφόρος του;

Ανώνυμος είπε...

Στο μεταξύ η κυρία χορμοβσ έχει κάνει καριέρα διορισμένη σε κρατικές θέσεις πάντα από μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Από δήμαρχο Καρπενησίου Μπακογιάννη το ξεκίνημα. Ο ορισμός του νεποτισμού
Φήμες ότι υπάρχει δήμος που υπέγραψε την χάρτα αλλά αντί για της αντιδημάρχου κάνει κουμάντο ο σύζυγος της ενώ η δημοτική αρχή φημίζεται για την αντιδημοκρατική της στάση και τον σεξισμό της ελέγχονται ως κακόβουλα κουτσομπολια

Το Προφίλ μας