Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Καύσωνας: Κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Κοζάνης στη διάθεση των πολιτών

Ο Δήμος Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες, ότι από  την Τετάρτη 30 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 2 Ιουλίου θα σημειωθούν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, κυρίως κατά την διάρκεια της ημέρας (συνθήκες καύσωνα), οι οποίες είναι πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες πολιτών(ηλικιωμένους, παιδιά και ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας).

Για την αντιμετώπιση του καύσωνα,

οι πολίτες είναι απαραίτητο να εφαρμόζουν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας:

·         Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες και παραμένουμε σε σκιερά και δροσερά μέρη χωρίς συνωστισμό.

·         Αποφεύγουμε τη βαριά σωματική εργασία και ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία, το πολύωρο βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο

·         Κάνουμε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας και αν χρειαστεί τοποθετούμε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και το λαιμό.

·         Φοράμε ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, από φυσικό υλικό, καπέλο και μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.

·         Προτιμούμε ελαφρά και μικρά γεύματα με έμφαση στα φρούτα και λαχανικά. Περιορίζουμε τα λιπαρά. Πίνουμε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνουμε πολύ, προσθέτουμε αλάτι στο φαγητό μας. Αποφεύγουμετα οινοπνευματώδη ποτά.

·         Μεριμνούμε για τα μέλη της οικογένειάς μας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Συμβουλευόμαστε τον θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών για όσους λαμβάνουν φάρμακα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για τους πολίτες που δεν έχουν αυτή την δυνατότητα, ο Δήμος Κοζάνης θα θέσει σε λειτουργία από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή  την αίθουσα του  ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟΥ  που διαθέτει κλιματισμό (ώρες  09.00 έως 15.00 )καθώς επίσης

 και την αίθουσα του  ΚΗΦΗ  Κοζάνης που βρίσκεται στην οδόΠλακοπίτη  11 (ώρες 9:00 έως 14:30)

 

Σημειώνεται, ότι θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις, αριθμός ατόμων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας