Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Γλωσσική Διδασκαλία και Μάθηση στο Σύγχρονο Εκπαιδευτικό και Κοινωνικό Περιβάλλον

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου ΤΗΜΕΝΟΣ, το Π.Μ.Σ. του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης «Επιστήμες της Αγωγής με Νέες Τεχνολογίες»,  σε συνεργασία με το Δια βίου Πρόγραμμα «Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας σε Διαπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα») διοργανώνει διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα:  «Γλωσσική Διδασκαλία και Μάθηση στο Σύγχρονο Εκπαιδευτικό και Κοινωνικό Περιβάλλον» το οποίο θα διεξαχθεί από τις 2 έως 4 Ιουλίου 2021. Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

 

Το Συνέδριο εστιάζει  σε  εφαρμογές της γλωσσικής έρευνας στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε ζητήματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης στον ελλαδικό χώρο και στο εξωτερικό. Ένας άλλος σημαντικός άξονας αφορά σε εθνοπολιτισμικές ταυτότητες, μετανάστευση και ελληνική διασπορά και στη γλωσσική εκπαίδευση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

 13 καταξιωμένοι πανεπιστημιακοί, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι προσκεκλημένοι ομιλητές. 115 εισηγήσεις γίνονται από ακαδημαϊκούς, ερευνητές, στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, στελέχη ομογενειακών φορέων.

 Η εγγραφή στο συνέδριο μπορεί να πραγματοποιηθεί στον ιστότοπο του συνεδρίου: https://languageconference.web.uowm.gr/.

 

 

 

Η εναρκτήρια ημέρα του Συνεδρίου θα μεταδοθεί ζωντανά από τα κανάλια ΥοuTube(https://youtu.be/haRZnxxtk6k) και Facebook (https://www.facebook.com/uowm.gr) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και από την υπηρεσία Δίαυλος (https://diavlos.grnet.gr/uowm).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας  του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού Δυτικής Μακεδονίας, κ. Όλγα Πουταχίδου,  ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεοδ. Μαρδίρης, ο Ομ. Καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α., κ. Γεώργιος Σπανός,  ο Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου ΤΗΜΕΝΟΣ, Επικ. Καθηγητής Δημήτριος Στημονιάρης, και η Δ/ντρια του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου ΤΗΜΕΝΟΣ, καθηγήτρια Ελένη Γρίβα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας