Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Δήμος Κοζάνης: Βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στα δημοτικά κτήρια – Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση ανελκυστήρων σκάλας

Σε δράσεις βελτίωσης της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στα δημοτικά κτήρια, προχώρησε ο Δήμος Κοζάνης, έπειτα από  την ένταξη της πράξης «Δράσεις βελτίωσης προσβασιμότητας ΑμεΑ Δήμου Κοζάνης», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020».

Στο πλαίσιο της πράξης ολοκληρώθηκε το υποέργο, που αφορούσε  στην προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία, και περιελάμβανε την προμήθεια και εγκατάσταση ανελκυστήρων σκάλας, τύπου πλατφόρμας, για την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα  που κάνουν χρήση αναπηρικού αμαξιδίου.

Οι ανελκυστήρες τοποθετήθηκαν στους χώρους του ΔΗΠΕΘΕ, του Πνευματικού Κέντρου Αιανής, του Ειδικού Γυμνασίου Άνω Κώμης, καθώς και  της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας, καθιστώντας προσβάσιμα για άτομα με κινητικά προβλήματα τα συγκεκριμένα κτήρια.   

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας «Προτεραιότητά μας αποτελεί η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες και αγαθά. Η προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζεται, στοχεύοντας  στην πλήρη, ισότιμη και απεριόριστη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλα τα επίπεδα».

 


Σημειώνεται,, ότι προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 56.500,00 €.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας