Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

Το ΚΚΕ για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Η ΚΕ του ΚΚΕ δια του Γραφείου Τύπου της εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟστις 14/6/21

Η “βαριά ατζέντα” της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ρίχνει απειλητικά πάνω στους λαούς τη σκιά των εγκληματικών σχεδίων, που συμφωνήθηκαν σε αυτή, με τη στρατηγική “ΝΑΤΟ 2030”.

Το ΝΑΤΟ επεκτείνει τη δράση του σε όλο τον πλανήτη, επικαλούμενο νέες απειλές, όπως με τις κυβερνοεπιθέσεις, τους λεγόμενους υβριδικούς πολέμους και με το πρόσχημα της κλιματικής αλλαγής, με στόχο να κλιμακώσει τους επιθετικούς σχεδιασμούς του σε βάρος των λαών και των αντιπάλων του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, της Κίνας και της Ρωσίας, στο πλαίσιο των οξυμένων ανταγωνισμών, που εκτυλίσσονται στους κόλπους του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα που υποκλίνονται στο ΝΑΤΟ, φέρουν τεράστιες ευθύνες γιατί με κριτήριο τα συμφέροντα της αστικής τάξης, σέρνουν τη χώρα στις “μυλόπετρες” των ανταγωνισμών, σε βάρος των συμφερόντων του λαού, της ειρήνης και της ασφάλειάς του. Το ΝΑΤΟ δεν είναι “απάνεμο λιμάνι” και “δίχτυ προστασίας”, όπως επιδιώκουν να παραπλανήσουν το λαό, αλλά “μήτρα” νέων αιματηρών επεμβάσεων και πολέμων.

16/6/21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας