Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή

Του Βασίλη Μαγκλάρα

Ο καιρός συνεχίζει με χαμηλά βαρομετρικά να μετρά τις αντοχές μας, προκαλώντας τα ήδη τσιτωμένα νεύρα μας. Οι διαχειριστές των επιδημιολογικών αναγκών μας, καταμετρούν τον επιμερισμό των κρουσμάτων σε νεκρούς και διασωληνομένους, εξαντλώντας στις παρατηρήσεις τους μάλλον τις ανάσες μας, πάρα την νόσο. Η ζωή ως ερμηνευτικό ζητούμενο των πολιτών, αναλύεται εις τα εξ ων συνετέθη, για να περνάει η ώρα μας από συνήθεια, συντηρώντας έτσι την μακαριότητά μας.  

                                                                 

Με το θυμικό μας τσατάλια και τη ύπαρξη μας σε δοκιμαστικό σωλήνα, παρατηρούμε την αέναη πάλη των πολιτευόμενων πολιτευτών, να μας καταλάβουν και πάλι ως απολεσθέντα της κοινωνίας Τους. Χρεωμένα δηλαδή, δημοσκοπικά τιμάρια στο έλεος της δημοκοπίας τους, μας  επιβάλλουν  τον δείκτη τους ως όραμα με τα γνωστά τους «Μέσα», αφήνοντας την πλάνη που βιώνουμε να κάνει τη δουλειά της. Έτσι αναρωτιόμαστε, όσοι αναρωτιόμαστε για τη σπουδαιότητά μας και σκοντάφτουμε στο κοινωνικά οξύμωρο αν είμαστε γνήσιοι πελάτες τους, ή γιαλαντζί  Πολίτες, όπως μας θέλουν.                                                                

Αυτά σαν γενικό περίγραμμα ενός συνόλου που βολεύεται στην καταχώρησή του. Εκεί όμως που χαλάει η δουλειά είναι στους «ανυπότακτους Γαλάτες» του Κινήματος Αλλαγής, που επιμένουν να αντιστέκονται παρά τον περιορισμό τους στην καταϊδρωμένη Τρίτη θέση. Οι προσπάθειες να τους καταλάβουν οι ορδές της πολιτικής μόδας, το μόνο που κατάφεραν ήταν να ξεχωρίσουν ως ένα βαθμό την «ήρα από το στάρι». Το ανεμοσούρι της πολιτικής ανατριχίλας που ανέτρεψε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, προβάλλοντας μέσα από τη βία και τη φωτιά την ιδεολογία του ΟΧΛΟΥ, έδωσε νέα πρότυπα πολιτικού αμοραλισμού. Ο κόσμος όπως θυμάστε, ακολουθώντας τα ένστικτα της οργής και με φορέα την κοινωνική αγανάκτηση, εξιλεώθηκε θαρρείς από τις πολιτικές του καταβολές και τις ηθικές του δεσμεύσεις που τον βάρυναν ενοχικά.              

Θα μου πεις αυτή είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας, ο Λαός ν’ αποφασίζει για το πολιτικό του μέλλον. Ναι. Εντάξει, αλλά όχι μόνο για το πολιτικό του μέλλον, αλλά για το μέλλον του γενικότερα. Γιατί αυτό το μέλλον αφορά όλους μας, την Κοινωνία, τον Τόπο, τις Νέες Γενιές, τον Πολιτισμό μας, την Ανεξαρτησία μας Εθνική και Προσωπική. Δεν μπορείς να την δεσμεύεις σε παρά φύσιν πολιτικά αλισβερίσια, ούτε σε πολιτικές πρακτικές που τις καταδίκαζες μέχρι χτες. Πολύ δε περισσότερο δεν γίνεται προκειμένου να δηλώνεις την παράδοσή σου στους νέους πολιτικούς σου εκφραστές, να απορρίπτεις μετά βδελυγμίας Σύμβολα, Ιδέες, Θέσεις και Πρόσωπα που κουβαλούσες μέχρι την πολιτική σου μετάλλαξη, ως τα διαπιστευτήριά σου στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.                                                                          

Βέβαια εκείνο που ξεπερνά όχι μόνο τα όρια του πολιτικού πολιτισμού, αλλά και τους στοιχειώδεις κανόνες καθωσπρεπισμού, είναι οι παρεμβάσεις στις πολιτικές εξελίξεις της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ που εκφράζεται από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Δεν ξέρω αν είναι μόνο πολιτική αγένεια, ή φόβος για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ, που οδηγεί σε ταπεινές πρακτικές, ξέρω  ότι μια παράταξη που για χρόνια παρήγαγε πολιτικό έργο δίνοντας λόγο στο Λαό, δεν φθείρεται από επιθέσεις προσώπων. Πολύ δε περισσότερο, από έναν εξασθενισμένο αριστερισμό με δεξιά διακόσμηση. Οι «ανυπότακτοι Γαλάτες» που προανέφερα διατηρούν τις πολιτικές αρχές και τις αξίες τους ως κιβωτό της Δημοκρατίας μας και αυτό τους καθιστά αναλλοίωτους.                                                                                                                  

Η πρεμούρα για κάποιους στην εκλογή Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, είναι καθαρά μια προσωπική υπόθεση των Μελών και των Στελεχών του Κινήματος. Οι όποιες παρεμβάσεις έξωθεν θα συσπειρώνουν ακόμα περισσότερο το Κίνημα. Ακόμα και η παρέλαση υποψηφίων ονομάτων για την ηγεσία με κάποιους υποστηρικτές, αφήνει αδιάφορη την πλειοψηφία των μελών και των φίλων του Κινήματος. Ίσως γιατί στο χώρο του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού ξέρουν πολύ καλά, ότι πέρα από τα πρόσωπα και τις προσωπικές επιλογές, υπάρχουν οι ιστορικές αξίες του, που θα φέρουν πάλι το Λαό στην εξουσία. Απλά, όπως έλεγε και ο Ελύτης «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή».                                                                  

Μαγκλάρας Βασίλης                                                                                                                                                  magklarasvas@yahoo. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας