Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Καλλιόπη Βέττα: Κοινοβουλευτική ερώτηση για την ανάγκη διατήρησης τραπεζικού καταστήματος στα Σέρβια


Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για την ανάγκη διατήρησης τραπεζικού καταστήματος στα Σέρβια.

Η ερώτηση, βασίζεται στην επιστολή του Δήμου Σερβίων προς το αρμόδιο Υπουργείο, στην οποία καταγράφεται η φημολογία για κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή.

Γίνεται αναφορά στον ευρύ κύκλο εργασιών που πραγματοποιεί το κατάστημα, δεδομένου και του γεγονότος της πρόσφατης μείωσης του προσωπικού των ΕΛ.ΤΑ στην περιοχή.

Παράλληλα, καταγράφεται το μεγάλο πρόβλημα που θα προκύψει στους πολίτες του Δήμου που είναι πελάτες της συγκεκριμένης Τράπεζας καθώς, σε περίπτωση κλεισίματος, θα αναγκάζονται, λόγω της μεγάλης γεωγραφικής απόστασης από το πλησιέστερο κατάστημα, να μετακινούνται έως και 100 χιλιόμετρα για την πραγματοποίηση των συναλλαγών.

Τέλος, γίνεται μνεία στην γενικότερη ανάγκη διατήρησης επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας στην περιοχή, λόγω της μετάβασης σε ένα νέο ενεργειακό καθεστώς.

 

 

Θέμα: «Σχετικά με τη λειτουργία τραπεζικού καταστήματος στα Σέρβια»
Η Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης κ. Βέττα Καλλιόπη καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών αναφορά με συνημμένη την από 15.06.2021 επιστολή του Δημάρχου Σερβίων κ. Χρήστου Ελευθερίου, ο οποίος επικαλείται πληροφορίες βάσει των οποίων οδεύει προς κλείσιμο το υποκατάστημα 1241 της Τράπεζας Πειραιώς στα Σέρβια. Όπως όμως ευλόγως επισημαίνεται στην επιστολή, το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί περισσότερες από 30 κοινότητες και 6 οικισμούς τόσο του Δήμου Σερβίων όσο και όμορων Δήμων, δηλαδή μιας μεγάλης γεωγραφικής έκτασης με ιδιαίτερα μορφολογικά και πληθυσμιακά χαρακτηριστικά. Επομένως τυχόν κλείσιμό του θα επιφέρει δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας και θα προσθέσει νέα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, επιχειρηματιών, καταστηματαρχών και συνταξιούχων, που ήδη βιώνουν τις συνέπειες της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με τη βίαιη μετάβαση της περιοχής στην μεταλιγνιτική εποχή. Επειδή ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε κατοίκους της υπαίθρου, σε συναλλασσόμενους πολίτες και επηρεάζει αρνητικά την τοπική επιχειρηματικότητα και τη λειτουργία του πρωτογενούς τομέα της περιοχής, ο Δήμαρχος Σερβίων επιζητεί τη συμβολή της Πολιτείας ώστε αυτό το ενδεχόμενο να αποτραπεί.
Επισυνάπτεται επιστολή με τα αναφερόμενα σχετικά.
Παρακαλούμε για την απάντησή σας και τις σχετικές ενέργειες καθώς και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 15 Ιουνίου 2021
Η καταθέτουσα βουλευτής
Καλλιόπη Βέττα

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζεις την επιστολή Ελευθερίου προς τον Υπουργό και αναρωτιέσαι ποιος γράφει αυτό το κείμενο; Δεν ξέρει ορθογραφία, δεν ξέρει γραμματική, δεν ξέρει συντακτικό; Ο λαλίστατος πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου που κατακεραυνώνει τους δημοτικούς συμβούλους για τα λάθη τους δεν βλέπει τα χάλια των επίσημων κειμένων που φεύγουν από το δημαρχείο;

Ανώνυμος είπε...

Κάνουν λάθη και οι επιστήμονες; Αυτός δεν έχει το αλάθητο του πάπα;

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο δεκαρι του σερβιωτικου ποδοσφαίρου μάλλον αξιολογεί τα ασχετα δεκαρια που παίζουν στο γιουρο

Ανώνυμος είπε...

Από την άλλη η τράπεζα είναι ιδιωτική. Πάει ο δήμαρχος και της λέει πως έχει ιδιόκτητο κτήριο και καταθέσεις.
Τι λες; Εσένα περίμεναν.
Αλήθεια επί δέκα χρόνια που γίνονταν όλες αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις που ήταν ο Ελευθερίου; Συμμετείχε ποτέ σε κάποια κινητοποίηση;
Γιατί δεν υπήρχε πουθενά κλεισμένος στο ιδιωτικό φροντιστήριο. Τον στήριξαν και οι ριζοσπάστες συριζαιοι χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Και αυτοί οι τύποι εκπροσωπούν το δήμο μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος γράφει για τον εαυτό του ότι είναι Δάσκαλος με Δ κεφάλαιο
Δεν σας αρκεί αυτό; Η έπαρση στο μεγαλείο της

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι η επιστολή ρε παιδιά να τη δούμε και εμείς;

Ανώνυμος είπε...

Ελληνική Δημοκρατία
ΠΕ Κοζάνης
Δήμος Σερβίων
Γραφείο Δημάρχου
Σέρβια, 15 Ιουνίου 2021
Αρ. Πρωτ.: 3526
Πλατεία Ελευθερίας
ΤΚ 50500 Σέρβια
Τ: 24643 50104
F: 24640 24655
E: info@dservion.gr
Προς:
Υπουργό Οικονομικών
κ. Σταΐκούρα Χρήστο
ministeroffice@minfin.gr
Κοιν:
Πίνακας αποδεκτών

Θέμα: Λειτουργία καταστήματος Τράπεζας Πειραιώς

Κύριε Υπουργέ,
Το κατάστημα Σερβίων (1241) της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. που εδρεύει στην Βαλαωρίτου 4 & Μακρυγιάννη στα Σέρβια, σύμφωνα με πληροφορίες φημολογείται ότι οδεύει προς οριστική παύση λειτουργίας.
Το υποκατάστημα Σερβίων εξυπηρετεί περισσότερες από 30 κοινότητες και 6 οικισμούς του Δήμου μας, καθώς και όμορων Δήμων, μιας μεγάλης γεωγραφικής έκτασης με πολλές ιδιαιτερότητες, τόσο λόγω της μορφολογίας της όσο και των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών.
Το κλείσιμο του υποκαταστήματος στην πόλη των Σερβίων, σε συνδυασμό με την επικείμενη μετάβαση της περιοχής μας στην μεταλιγνιτική εποχή, είναι ένα γεγονός το οποίο δυστυχώς γεννά σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, επιχειρηματιών, καταστηματαρχών και συνταξιούχων.
Το κτίριο όπου στεγάζετε το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς είναι ιδιόκτητο (δεν
υπάρχει επιβάρυνση ενοικίου ) και παρέχει πλήθος τραπεζικών υπηρεσιών.
Επίσης, τους τελευταίους μήνες με την μείωση προσωπικού των ΕΛΤΑ , στο συγκεκριμένο
κατάστημα της Τράπεζας αυξήθηκε ο όγκος των συναλλαγών και της εξυπηρέτησης των πολιτών.
Ήδη στο άκουσμα της πιθανότητας παύσης της λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος οι επαγγελματίες αγρότες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι συνταξιούχοι, αλλά και οι πολίτες είναι ανάστατοι μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί και εκφράζουν έντονα την αγωνία και την δυσαρέσκεια τους.
Η περιοχή του Δήμου Σερβίων είναι μια περιοχή αμιγώς αγροτική και οι πολύχρονες
συναλλαγές με τους πολίτες της περιοχής αλλά κυρίως και με όλο το φάσμα των ανθρώπων του επιχειρηματικού κόσμου, εξυπηρετούσαν στην εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.
Είναι φανερό λοιπόν τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν για τον Δήμο
μας αλλά και για όμορους Δήμους με την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος στα Σέρβια.
Εδώ και αρκετά χρόνια με την συσσώρευση των υπηρεσιών στα Αστικά Κέντρα και με τις
οικονομικές δυσκολίες που προκλήθηκαν από την οικονομική κρίση και την πανδημία, δυστυχώς η επαρχία και κυρίως οι αγροτικές περιοχές συρρικνώνονται. Μη γίνουμε λοιπόν και εμείς συνεργοί στο μαρασμό της υπαίθρου και των παραγωγικών τάξεων του πρωτογενούς τομέα, ενός πρωτογενούς τομέα που μαζί με τον τουρισμό αποτελούν το μεγάλο στοίχημα της χώρας μας για την έξοδο από την κρίση.
Ο Δήμαρχος
Χρήστος Ελευθερίου

Ανώνυμος είπε...

στο μεταξύ χάρη στην προσπάθεια κάποιων φιλότιμων υπαλλήλων ο δήμος παρουσιάζει ένα πρόσωπο κοινωνικό που το καρπωνεται η δημοτική αρχή. η ίδια δημοτική αρχή που συμπεριφέρεται άθλια και προσβλητικά στην επικεφαλής της παράταξης στάση σερβίων όπως και στην πολύ δραστήρια κυρία χριστοδούλου. η ίδια δημοτική αρχή που αποκαλεί χωριαταραίους τους κατοίκους των χωριών και ζητά πιστοποιητικό στήριξης και ευχαριστήρια για να κάνει το αυτονόητο καθήκον της

Ανώνυμος είπε...

Μα ποιος τα γράφει αυτά τα κείμενα; Είναι κείμενο αυτό να πάει στον υπουργό; Δεν έχουν έναν άνθρωπο εκεί πέρα να ξέρει να γράφει ελληνικά;

Και σύμφωνα με πληροφορίες και φημολογείται;;;

Στεγάζετε;;; στεγάζετε; Είναι σαν το γίνετε, ναι γίνετε.

Οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι επιχειρήσεις, οι συνταξιούχοι αλλά και οι πολίτες; Δηλαδή οι πρώτοι δεν είναι πολίτες;

Η περιοχή του δήμου Σερβίων είναι αμιγώς αγροτική;;;; Αμιγώς;;;;

Οι συναλλαγές με όλο το φάσμα των ανθρώπων του επιχειρηματικού κόσμου;;;; με όλο το φάσμα;;;

Οι συναλλαγές στην τράπεζα εξυπηρετούσαν στην εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας; Άμα δεν έχει συναλλαγές η τράπεζα δεν είναι εύρυθμη η λειτουργία της τοπικής κοινωνίας;;;


Είναι φανερό τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν για τον δήμο μας;;;;

Ανώνυμος είπε...

αμφισβητείς τον Δήμαρχο; τον Πατέρα των δημοτών; την Κλώσσα που έχει κάτω από τις φτερούγες της τα κλωσσόπουλα; αυτούς τους χαρακτηρισμούς τους έχει πει ο ίδιος ο δήμαρχος για τον εαυτό του σε δημοτικά συμβούλια!

Ανώνυμος είπε...

Στεγάζετε όπως γίνετε χαχαχαχαχαχαχαχ

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι τα τσακαλάκια; Πού είναι οι επιστήμονες; Πού είναι ο εξ απορρήτων Θεσσαλονικιός να διορθώσει το κείμενο;

Το Προφίλ μας