Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Ανακοίνωση του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ για την προκήρυξη ΔΕΔΔΗΕ 1/2021

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΕΔΔΗΕ 1/2021 – ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 Σχετικά με την Προκήρυξη ΔΕΔΔΗΕ 1/2021, διαπιστώνεται

μια προσβλητική συμπεριφορά και στάση έναντι των υποψηφίων Διπλωματούχων Μηχανικών, έτσι όπως διαμορφώνονται τα κριτήρια μοριοδότησης για τις είκοσι έξι (26) θέσεις στη Διεύθυνση Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου (ΔΕΕΔ).

 

Ειδικότερα, η μοριοδότηση των εν λόγω υποψηφίων από τη διαδικασία της συνέντευξης υπεισέρχεται στον υπολογισμό της συνολικής μοριοδότησης με συντελεστή από 0,35 έως 0,70 επί του αθροίσματος των μορίων από τα λοιπά κριτήρια, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται σημαντικά η βαρύτητα μοριοδότησης από τον βαθμό του Διπλώματος, ήτοι η διαφορά μορίων μεταξύ δύο υποψηφίων με ίδιο βαθμό Διπλώματος και τη μέγιστη διαφορά βαθμού συνέντευξης (π.χ. ο ένας με βαθμό 0,35 και ο δεύτερος με 0,70) να ισοδυναμεί, με διαφορά στη μοριοδότηση από τον βαθμό Διπλώματος που κυμαίνεται από 3,15 έως4,90!!! μονάδες του βαθμού Διπλώματός τους.

 

Συνάγεται επομένως, μια επιχειρούμενη συνειδητή μεθόδευση κατά τη μοριοδότηση των συγκεκριμένων υποψηφίων, εφόσον απαξιώνεται ουσιαστικά ο βαθμός του Διπλώματος, παρότι είναι σαφώς μετρήσιμο κριτήριο και όταν μάλιστα επιζητείται σε κάθε περίσταση πρόσληψη των καλύτερων, ως στοιχείο της πολυδιαφημιζόμενης αριστείας!

 

Γίνεται συνολικά αντιληπτό, ότι ορισμένοι -ακόμη και σήμερα- μετέρχονται «αλήστου μνήμης» πρακτικές και μέσα πρόσληψης, στη βάση εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων, όπως ενδεικτικά με τη βαρύτητα της προφορικής συνέντευξης, προσβάλλοντας καταφανώς τις αρχές της ισοτιμίας αλλά και της επιβράβευσης τυπικών αλλά και ουσιαστικών επιστημονικών προσόντων, όταν η κοινωνία συλλήβδην τις έχει καταδικάσει στο «χρονοντούλαπο της Ιστορίας».

 

Ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ & ΑΔΜΗΕ, στην παρούσα φάση  του ψηφιακού μετασχηματισμού της επιχείρησης εκφράζει τη συνολική διαμαρτυρία του και τις έντονες διαφωνίες σε τέτοιου είδους πρακτικές, για τους παρακάτω λόγους:

·       Προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού εκτός  ΚΚΠ.

·       Αδιαφάνεια  στην διαδικασία  πρόσληψης.

·       Αποκλεισμό υποψήφιων συνάδελφων Μηχανικών με πολυετή εμπειρία και προϋπηρεσία σε εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας λόγω μη ύπαρξης μοριοδότησης της εμπειρίας και λόγω ορίου ηλικίας των 40 ετών.

 

Για τα παραπάνω θα προβούμε σε περαιτέρω δράσεις τόσο νομικές όσο και επικοινωνιακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας