Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Το κιτς του Καμμένου και η αριστερά

Ο ευτελισμός της ιστορίας, για εξυπηρέτηση κομματικών ή και δήθεν εθνικοπατριωτικών σκοπιμοτήτων είναι δυστυχώς διαχρονικό χαρακτηριστικό μερίδας πολιτικών. Θλιβερό απομεινάρι της χουντικής επταετίας, όπου με κάθε ευκαιρία το κιτς ...μεγαλουργούσε, επιβιώνει ακόμα και σήμερα με γιορτές και υπουργικές παράτες απείρου κάλλους,όπως αυτή με πρωταγωνιστή τον κ.Καμμένο στη Σαλαμίνα.
Με ...στιλ που παραπέμπει στις αλήστου μνήμης  γιορτές της πολεμικής αρετής των ελλήνων της χούντας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θέλησε να αποτιμήσει φόρο τιμής στη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Με κόκκινα χαλιά παρά θίν αλός, με εθνικές ενδυμασίες, σημαίες και ταμπούρλα, στήθηκε ένα σκηνικό  που γελοιοποιεί τους πρωταγωνιστές της, αλλά και τη στρατιωτική ηγεσία που έσπευσε να υποταχθεί στις απαιτήσεις του  πολιτικού της προϊσταμένου.

Είναι κυριολεκτικά κωμικοτραγικό,την ώρα που η χώρα, η κοινωνία αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα, υπουργοί να εξαντλούν το ρόλο τους σε τέτοιου είδους εθνο-λαϊκίστικες φιέστες.Εικόνες μιας άλλης εποχής που θέλαμε να πιστεύουμε ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί σε μια περίοδο  μάλιστα που κυβερνά η αριστερά .

Φαίνεται όμως ότι το στερεότυπο του αιώνια αδικημένου αλλά πάντα αντιστεκόμενου  ελληνικού λαού, απέναντι σε ξένες δυνάμεις που διαρκώς τον επιβουλεύονται παραμένει ακόμα ισχυρό, σε ορισμένους τουλάχιστον,τροφοδοτώντας τέτοιου είδους παράτες για τόνωση του  εθνικό-λαϊκού αισθήματος.

Μόνο που αναμοχλεύοντας και γελοιοποιώντας  το ένδοξο παρελθόν δεν πετυχαίνουμε τίποτε άλλο από το να υπονομεύουμε το μέλλον.Και ο μεν κ.Καμμένος μπορεί αυτό να μην  το καταλαβαίνει,αλλά κάποιοι  από την κυβέρνηση της αριστεράς οφείλουν να το αντιληφθούν, όσο είναι νωρίς , πριν βρεθούν μπροστά σε εκπλήξεις που δεν μπορούν να τις φανταστούν...
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας