Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση σωματείων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. δυτικής Μακεδονίας

Σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη, πραγματοποιήθηκε στα Σέρβια Κοζάνης συνάντηση εκπροσώπων των σωματείων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Δυτικής Μακεδονίας. Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις, υπήρξε ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και αποφασίστηκαν τα εξής:

-Η εκ νέου παρέμβαση στα δημοτικά συμβούλια για την μη αποστολή πινάκων επιμερισμού στα πλαίσια του ν. 4250/2014 (η αποκαλούμενη «αξιολόγηση»).  Οι εργαζόμενοι επιθυμούμε την πραγματική αξιολόγηση της εργασίας μας  όχι την μετατροπή των δήμων σε κομματικούς μηχανισμούς και την διάλυση των Ο.Τ.Α.
- Την αποτροπή των ελέγχων των συμβάσεων που έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου με νομοθετικές ρυθμίσεις.  Οι συμβάσεις αυτές έχουν ελεγχθεί από τον ΑΣΕΠ πολλά χρόνια τώρα και όσες αποδείχθηκαν νόμιμες μετατράπηκαν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Επιδιώκουμε, όπως όλοι, την ανάληψη προσωπικών ευθυνών και δεν καλύπτουμε διορισμούς με πλαστά πτυχία.  Δεν θα επιτρέψουμε όμως την στοχοποίηση συναδέλφων των οποίων οι υποθέσεις τους έχουν κριθεί τελεσίδικα πολλά χρόνια πίσω και μόνο στόχο έχουν την απόλυσή τους ώστε να «επιτευχθούν οι συμφωνημένοι με την τρόικα στόχοι» .
-Η αποτροπή της εκχώρησης σε ιδιώτες αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α που μόνο αποτέλεσμα έχουν την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των πολιτών για την ωφέλεια μιας χούφτας μεγαλοεργολάβων.  Άλλωστε πρόκειται για τακτική που ακόμα και στις χώρες της δυτικής Ευρώπης έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική και με υπερβολική οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες. Οι ενέργειες και η δράση της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. –της οποίας μέτοχοι είναι οι Δήμοι- θα είναι πάντα για το δημόσιο συμφέρον και εμείς θα το προασπίσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.
-Την συμμετοχή μας στη διαδήλωση-συγκέντρωση στα πλαίσια της Δ.Ε.Θ το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πλαισιώσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, να συμμετέχουν και να αγωνίζονται με ενότητα και αλληλεγγύη. Κανένας αγώνας δεν κερδίζετε με ανάθεση, κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος.
Ενωμένοι αγωνιζόμαστε, αποφασισμένοι νικάμε.
Τα Δ.Σ. των σωματείων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας