Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Σύλλογος γονέων απαιτεί να αποκλειστούν παιδιά Ρομά από δημόσιο σχολείο του Χαλανδρίου

Ένα ακόμη ρατσιστικό κρούσμα μέσα σε σχολείο, αυτή τη φορά σε βάρος των παιδιών Ρομά, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Με απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, τα παιδιά Ρομά δεν θα γίνονται δεκτά στα σχολεία αυτά. Το θέμα έφτασε μέχρι το υπουργείο Παιδείας.Οι διευθυντές του 7ου και 10ου Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου, κ.κ. Γιώργος Κυριαζόπουλος και Γιάννης Κοσμόπουλος συναντήθηκαν το μεσημέρι με τον διευθυντή σπουδών του υπουργείου Παιδείας Κώστα Παπαχρήστο, προκειμένου να δοθεί μια λύση στο ζήτημα που προέκυψε.

Μιλώντας στο tvxs.gr, ο υποδιευθυντής του 7ου Δημοτικού σχολείου, Δημήτρης Μητρόπουλος, τόνισε πως το σχολείο δέχεται όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού και δεν κάνει καμία διάκριση. Χαρακτήρισε δε «αστεία πράγματα» την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «αν έρθει κάποιο παιδί με κινητικές δυσκολίες δεν θα το δεχτούμε;».
Πάντως, η απόφαση των γονέων δεν υποχρεώνει κατ’ ουδένα τρόπο το σχολείο να την εφαρμόσει. Συνεπώς για ποιο λόγο το θέμα έφτασε στο υπουργείο Παιδείας; Ο κ. Μητρόπουλος ρωτήθηκε για το θέμα και η απάντησή του ήταν: «προκειμένου να δοθεί μια κατεύθυνση για να λυθεί το πρόβλημα».
Το ζήτημα κλήθηκε να σχολιάσει στο tvxs.gr και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος. Όπως τόνισε, «η εκπαίδευση είναι πολιτειακό καθήκον του κράτους, σύμφωνα με το Σύνταγμα. Όποιος το παραβιάσει, παραβιάζει τους όρους της συμβίωσης των ανθρώπων στην πολιτεία μας. Πρέπει να είναι υπόλογος για αυτό. Αυτός ο οποίος δεν αφήνει τα παιδιά να μπουν στο σχολείο είναι δηλαδή ποινικά υπόλογος, πρέπει να διωχθεί».
Μάλιστα, σχετικά με το αν και το τελευταίο αυτό ρατσιστικό περιστατικό συνδέεται με την άνοδο της ακροδεξιάς στη χώρα, έκανε λόγο για ρητορικό ερώτημα.
Σημειώνεται πως η απόφαση αυτή των γονέων ελήφθη μετά από ψηφοφορία του Συλλόγου, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, κατά την οποία 234 γονείς ψήφισαν υπέρ του να μην γίνονται δεκτά τα παιδάκια Ρομά στο σχολείο, 4 κατά ενώ υπήρχε και μία λευκή ψήφος.

Πηγή: tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας