Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ψήφισμα για την απώλεια του Καθηγητή του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Δημητρίου Σουλιώτη

Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πληροφορήθηκε τον αδόκητο θάνατο του Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου, Δημητρίου Σουλιώτη.
Υπήρξε μια προσωπικότητα ενισχυμένη με μοναδικό ήθος, ένας Δάσκαλος που ενέπνεε και κατακτούσε τη γνώση μαζί με τους μαθητές του, σταθερά και αβίαστα. Η στάση του, εγκάρδια και ανοιχτή, υπάκουε πάντα σε εσωτερικές αξίες.
Γεμάτος ευαισθησία, γνώση, διαύγεια και υψηλού βαθμού αισθητική, που διέκρινε το πλούσιο συγγραφικό του έργο γύρω από τη λογοτεχνία, τη φιλολογική κριτική, τη δημιουργική γραφή, απαγγελία και τη βιβλιολογία, οδήγησε τους νέους στην εξερεύνηση της γνώσης.
Ο ίδιος και ποιητής, με πολλά ποιήματά του να έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, αποτελούσε μια φωτεινή παρουσία στο χώρο της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Καθηγητή Δημητρίου Σουλιώτη και συμπαρίσταται στους οικείους του, εκφράζοντας ολόψυχα τα συλλυπητήριά του.
Ως ελάχιστο δείγμα τιμής η Διοικούσα Επιτροπή αποφασίζει να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του και να αναβάλει τα μαθήματα του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012.


Για τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Ο Πρόεδρος



Καθηγητής Θεόδωρος Χατζηπαντελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας