Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΟΧΙ στο ξεπούλημα και κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και στις απολύσεις των εργαζομένων

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης συμπαρατάσσεται και υποστηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.
Τα προβλήματα στη ΛΑΡΚΟ αποτέλεσαν αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ και τα εργατικά κέντρα της περιοχής χθες Τρίτη, 27/11/2012 στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

 Στη σύσκεψη αναλύθηκε διεξοδικά και αναδείχθηκε η αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας υπό δημόσιο έλεγχο της μεγαλύτερης μεταλλευτικής βιομηχανίας της χώρας αλλά και της Ευρώπης καθώς και της διασφάλισης όλων των θέσεων εργασίας. 
Η ΛΑΡΚΟ δραστηριοποιείται και στην περιοχή μας, με μεγάλη συμβολή στη μείωση της ανεργίας,  στην απασχόληση και στις τοπικές οικονομίες έξη συνολικά νομών και τέλος στην Εθνική οικονομία.
Η αξία της είναι ανεκτίμητη. Έχει στην κατοχή της ένα εκατομμύριο στρέμματα Ελληνικής δημόσιας γης, παραγωγική μονάδα με σύγχρονη τεχνολογία και υψηλή τεχνογνωσία, ιδιόκτητο λιμάνι, τρία μεταλλεία και ένα λιγνιτωρυχείο.
Τα νικελιούχα κοιτάσματα, τα οποία υπάρχουν στο υπέδαφος της υπολογίζονται σε 20δις ευρώ.
Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να παραμείνει κοινή και αδιαίρετη εταιρία κάτω από Δημόσιο έλεγχο και οχι να ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ, στα ιδιωτικά συμφέροντα που την επιβουλεύονται
Μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις τοπικές κοινωνίες θα εντείνουμε τον αγώνα για να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ενιαία λειτουργία της εταιρίας αλλά και για να μη βυθιστούν στην ανεργία και την ερήμωση μεγάλες περιοχές της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Ξεπούλημα»
Καλά που ζείτε;
Το να διώχνεις από πάνω σου τη ζημιά είναι ξεπούλημα.
Η ΛΑΡΚΟ ξεπουλήθηκε όταν την έκαναν ζημιογόνα. Εσείς τώρα ξυπνήσατε;

Ανώνυμος είπε...

gia pio logo ;gia na voleyoyn ignosti epanastates; ta pediatoys;

Ανώνυμος είπε...

LOYKETO AYRIO KIOLAS NA TELIONI I ISTORIA ME TA LAMOGIA.

Το Προφίλ μας