Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Στις 23-24-25 του Νοέμβρη διεξάγεται στην Αθήνα το 11ο συνέδριο της ΟΓΕ.

H Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας μετρά 36 χρόνια ύπαρξης και αγωνιστικής δράσης για το δίκαιο των γυναικών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.
Το 11ο συνέδριο της ΟΓΕ γίνεται σε συνθήκες γενικευμένης βαθιάς οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και θα καθορίσει με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις του την πορεία της ΟΓΕ για την επόμενη τετραετία.
Μάλιστα, η εκτίμηση της ΟΓΕ για τα επόμενα αυτά χρόνια, είναι ότι πρόκειται για μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για το λαό. Η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει και οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές οξύνονται. Μια σειρά από αντιλαϊκά ενδεχόμενα είναι πιθανά, από το να βρεθεί η Ελλάδα σε κατάσταση άναρχης χρεοκοπίας, μέχρι το να ξεσπάσει ένας ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην ευρύτερη περιοχή. Είναι πάντως βέβαιο ότι και το επόμενο διάστημα, η επίθεση που θα δέχονται οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων θα ενταθεί παραπέρα και στο στόχαστρό της θα βρεθεί κάθε πλευρά της ζωής τους.
Ο κύριος στόχος του συνεδρίου είναι να συμβάλει ώστε η ΟΓΕ να μπορέσει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στην ευθύνη που της αναλογεί ως κομμάτι του λαϊκού κινήματος, να παίξει το ρόλο που έχει ως ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα.
Το σύνθημα του Συνεδρίου «Καμιά μόνη της! Οργανωμένα αντιπαλεύουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας»  σηματοδοτεί αυτόν ακριβώς  το στόχο.
Το κάλεσμα της ΟΓΕ απευθύνεται στις γυναίκες που συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πρώτα θύματα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, που αναδεικνύονται «πρωταθλήτριες» στην ανεργία, τη μερική απασχόληση, την ανασφάλιστη δουλειά. Στις γυναίκες που τρέμουν στη σκέψη πώς θα καταφέρουν να πληρώσουν γιατρούς, εξετάσεις φάρμακα και νοσήλια, στην περίπτωση που οι ίδιες, τα παιδιά ή οι γονείς τους αρρωστήσουν. Στις νέες που βλέπουν τη δημιουργία της δικής τους οικογένειας να μετατρέπεται σε δρόμο μετ' εμποδίων.
Απευθυνόμενη στις γυναίκες η Ο.Γ.Ε. τις καλεί να βγάλουν συμπεράσματα, αλλά και δείχνει το δρόμο:
«Το κεφάλαιο και τα κόμματά του, η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε θέλουν ανοργάνωτη, απομονωμένη, φοβισμένη. Μπορείς να τους σταματήσεις!
Κάνε την αγανάκτησή σου οργανωμένη δράση ενάντια στα μονοπώλια και την ΕΕ.
ΠΑΡΕ τη ζωή σου και τη ζωή των παιδιών σου στα χέρια σου.
ΜΠΟΡΕΙΣ!
ΠΕΣ ΟΧΙ στο αυγάτισμα του πλούτου τους.
ΑΡΝΗΣΟΥ να πληρώσεις εσύ την κρίση τους.
ΠΕΣ ΝΑΙ στον οργανωμένο αγώνα, που είναι ο μόνος που τους τρομάζει.
ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!
Μπες δυναμικά στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα. Γνώρισε την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Γίνε μέλος της.
Δυνάμωσε την Κοινωνική Συμμαχία (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ), που παλεύει για να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες σου.»
Αγωνιστικό ραντεβού δίνουν οι δυνάμεις της ΟΓΕ τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου:
Το Σάββατο 24 Νοέμβρη στις 11 π.μ. θα πραγματοποιήσουν πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφετηρία το Πολεμικό Μουσείο (Ριζάρη και Βασ. Σοφίας).
«Διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που εφαρμόζουν ΕΕ και κυβερνήσεις και στα αποτελέσματά της για τις εργαζόμενες και τις οικογένειές τους: Τον εργασιακό μεσαίωνα, την ανεργία, τη φτώχεια»

Να γίνει η αγανάκτηση οργανωμένη δράση!
Καμιά μόνη της! Οργανωμένα αντιπαλεύουμε
τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας