Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Επίσκεψη στο ΕΒΕ της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενείας Ουζουνίδου

Με τα μέλη της διοίκησης πραγματοποίησε συνάντηση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο  Π.Ε. Κοζάνης, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου το μεσημέρι,  η βουλευτής Κοζάνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ΣΥΡΙΖΑ», κα Ευγενία Ουζουνίδου, με αφορμή τα Οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης και τη βαθιά ύφεση που βιώνει ο επιχειρηματικός κόσμος από την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και την κατακόρυφη πτώση του τζίρου στις εμπορικές επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, στην συνάντηση στην οποία από πλευράς Επιμελητηρίου παραβρέθηκε ο Πρόεδρος κ. Κώστας Κυριακίδης και  πολλά μέλη της διοίκησης,  η κα Ουζουνίδη και τα στελέχη του κόμματος της που τη συνόδευαν, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο πακέτο των μέτρων που προώθησε  η Κυβέρνηση με την ψήφιση του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου  και παρουσίασαν τις θέσεις τους για την αντιμετώπιση της ύφεσης.  
Ακόμα, συζήτησαν με τα μέλη της Διοίκησης  του ΕΒΕ τις απόψεις και προτάσεις που το Επιμελητήριο, ως συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας, εκφράζει προς κάθε κατεύθυνση αρμοδίων, για την ανάπτυξη της βιοτεχνίας, του εμπορίου και των επαγγελμάτων, αλλά και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας  και της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην αγορά με τα εκατοντάδες λουκέτα, για την οποία υπεύθυνη είναι η έλλειψη ρευστότητας, η συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και οι άδικοι και συνεχώς επιβαλλόμενοι φόροι, τα χαράτσια  και οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που δεν αφήνουν περιθώρια για να αναπνεύσουν οι επιχειρήσεις.
Επίσης, της ετέθη υπόψη από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταικά που ήταν παρόντες, η ανάγκη άμεσης κατάργησης της ρύθμισης που ψηφίστηκε στο πολυνομοσχέδιο με την οποία επιβάλλεται έκτακτη εισφορά επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων φωτοβολταικών πάρκων, οι οποίες κατόπιν αυτού καταδικάζονται σε αφανισμό.  
Η κα Ουζουνίδου υποσχέθηκε ότι τόσο η ίδια, η οποία προέρχεται από το χώρο του «επιχειρείν»,  όσο και τη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της θα σταθούν κοντά στον επαγγελματία και στα δίκαια αιτήματα των Επιμελητηρίων   με αποκλειστικό σκοπό την άρση των αδικιών και αι την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος στην Οικονομία και στη Χώρα.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας