Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Επιστημονική Ημερίδα στην Κοζάνη με θέμα: «Νέες θεραπείες με βλαστοκύτταρα»

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 12.00, η Biohellenika ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για αντικειμενική και επιστημονική ενημέρωση θα πραγματοποιήσει Επιστημονική Ημερίδα στην Κοζάνη στο Κοβεντάρειο (Αίθουσα Εκδηλώσεων) με θέμα:
“ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ”
Για τις νέες εξελίξεις στο θέμα των βλαστοκυττάρων θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Τράπεζας Αρχέγονων Κυττάρων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Δρ. Γεώργιος  Κολιάκος, Καθηγητής Βιοχημείας και η Επιστημονική Υπεύθυνος της Biohellenika, η Δρ. Κουζή – Κολιάκου, Καθηγήτρια Εμβρυολογίας – Ιστολογίας.
Σήμερα τα βλαστοκύτταρα  χρησιμοποιούνται σε αυτόλογες και αλλογενείς χρήσεις για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών και ο αιώνας που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την πρόοδο στις κυτταρικές θεραπείες.

Στην Ελλάδα οι θεραπευτικές χρήσεις των βλαστοκυττάρων αποτελούν ήδη μια πραγματικότητα, ενώ η χρήση τους πέρα από τις αιματολογικές ασθένειες έχει εξαπλωθεί και σε άλλους τομείς της ιατρικής. «Θαυματουργές λύσεις στην ιατρική συνήθως δεν υπάρχουν. Ακόμη και ανακαλύψεις που υπόσχονται θαύματα, τις περισσότερες φορές διανύουν πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουν στην επιτυχία. Με τα βλαστικά κύτταρα όμως, το θέμα διαφέρει», επισημαίνει ο κ. Κολιάκος «γιατί μέσα σε λίγα χρόνια, οι υποσχέσεις πέρασαν από το περιβάλλον του εργαστηρίου στην εφαρμογή, προσφέροντας θεραπεία σε περιπτώσεις ασθενειών που μέχρι χθες φαίνονταν ανίατες».
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό και με το πέρας των ομιλιών θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση.
Η Ημερίδα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, είναι με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο και απευθύνεται σε ζευγάρια, μελλοντικούς γονείς, εγκύους, οικογένειες, επαγγελματίες υγείας καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για τα βλαστοκύτταρα!
Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας