Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Έκτακτο Δελτίο πρόγνωσης καιρού

Σύμφωνα με την ΕΜΥ μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία από σήμερα Τετάρτη 28/11/2012 με κύρια χαρακτηριστικά βροχές αλλά και ενισχυμένους νότιους  ανέμους. 
Αναλυτικά:
Βαθμιαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία από το βράδυ της Τετάρτης 28/11/2012 με κύρια Χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ (29-11-2012)
Τα έντονα φαινόμενα σταδιακά θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και τη Δυτική  Μακεδονία.
Πρόσκαιρη ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός από το Απόγευμα της Πέμπτης στα Δυτικά και την Παρασκευή τις υπόλοιπες Περιοχές.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 -12 βαθμούς Κελσίου.
       

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων.

Μέτρα και Οδηγίες  Αυτοπροστασίας  από πλημμύρες
·         Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα .
·         Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.
·         Φροντίστε  ώστε να γίνει καθαρισμός , απόφραξη και συντήρηση των  φρεατίων   στα οποία καταλήγουν  τα νερά της βροχής και ανήκουν στην ιδιοκτησία σας.
·         Φροντίστε  να υπάρχει  σχάρα απορρόφησης των οβριών υδάτων για να μην πλημμυρήσουν  αυλές και υπόγειοι χώροι .
·         Προσοχή σε  αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
·         Μεταβάλετε  το πρόγραμμα των μετακινήσεών σας  ώστε να μην συμπέσουν στην αιχμή των καιρικών φαινομένων.
·         Αν πρόκειται να μετακινηθείτε  να ενημερώνεστε για τον καιρό και την  κατάσταση του οδικού δικτύου.
·         Μη   διασχίζετε χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό σας  κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
·         Η πλημμύρα ενδέχεται να έχει μεταβάλει τα χαρακτηριστικά γνώριμων περιοχών και τα νερά να έχουν παρασύρει μέρη του δρόμου, των πεζοδρομίων κλπ. 
·         Προσέχετε ώστε η παρουσία σας να μην εμποδίζει τα συνεργεία διάσωσης.
·         Ακολουθείστε τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας